OBILAZAK RADOVA

Na području Općine Ilidža će do kraja juna biti završena tri velika projekta

Zadovoljstvo je biti dijelom izgradnje bolje Ilidže, rekao je ministar Šteta

Adnan Šteta i Nermin Muzur. Vlada KS

A. K.

10.5.2021

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta sa načelnikom Općine Ilidža Nerminom Muzurom danas je obišao radove na području Ilidže i najavio završetak tri velika projekta do kraja juna.

- Na području općine Ilidža će do kraja juna biti završena tri velika projekta. U ulici Stara pruga Osik, u dužini od 1.300 metara urađena je kompletna rekonstrukcija saobraćajnice sa proširenjima za pješačke staze. Prema trenutnoj dinamici, očekuje se da će radovi biti okončani za mjesec dana. Vrijednost projekta iznosi 1,25 miliona KM.

Drugi važan projekat koji se također privodi kraju je gradilište u naselju Osijek. Radi se o isključnoj traci sa zapadnog prilaza gradu, a radovi će biti završeni u naredna dva mjeseca.

Na Hrasničkoj cesti završena je druga faza radova, a treća faza koja je u toku, na dionici od 900 metara, bit će završena do kraja juna. Osim toga, vrlo brzo očekujemo da budu okončani radovi na kružnom toku”, rekao je ovom prilikom ministar Šteta i dodao da je Vlada KS odobrila prijedlog Ministarstva saobraćaja KS za provođenje postupka zajedničke javne nabavke za dva značajna, atraktivna i turistička projekta – izgradnju Igmanskog puta i obnovu ulice Stojčevac.

Ovo su projekti kojima želimo pokazati da građani našeg kantona zaslužuju pristupačnija odmarališta i da je saradnja sa općinama i drugim ministarstvima od izuzetne važnosti. Zadovoljstvo je biti dijelom izgradnje bolje Ilidže, rekao je ministar Šteta - navedeno je u Facebook objavi Vlade KS.

Objava na Facebooku. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.