NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U dvobroju "Dnevnog avaza" čitajte: Bosna više šapatom ne pada

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović dao je ekskluzivni bajramski intervju za „Dnevni avaz“

Avaz.ba

12.5.2021

Naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte:  Prema zvaničnim podacima Zavoda PIO/MIO Bakirov Osmica radi kao penzioner.

"Avaz" saznaje da su pripadnici MUP-a RS uhapsili u utorak na području Banje Luke, prema nalogu Tužilaštva BiH, Dalibora Mačka, koji se sumnjiči za neovlašteni promet oružja, vojne opreme i opojnih droga.

Pročitajte komentar dana Danijala Hadžovića: Bošnjaci i Palestinci.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović dao je ekskluzivni bajramski intervju za „Dnevni avaz“. Kavazović je, osim o Bajramu, govorio i o aktuelnim temama u našoj zemlji, poput dizanja nacionalnih tenzija u proteklom periodu, pričama o kojekakvim „non-paperima“, prekrajanju granica, sukobima...

- Bez obzira na sva iskušenja, vjernici uvijek imaju razloga za radost u ovim blagoslovljenim danima Božije milosti i oprosta, kao što je i obaveza vjernika biti optimistima. Kur'an nam poručuje da nadu u Božiju milost i proviđenje gubi samo narod koji sebe vodi u zabludu - kazao je reis Kavazović, između ostalog.

Univerzitet „Johns Hopkins“ objavio je podatke koji pokazaju da je Bosna i Hercegovina po smrtnosti od korone treća u svijetu.

Analitičari Berko Zečević i Zlatko Dizdarević komentiraju za „Avaz“ posljednje sukobe u Jerusalemu: Cilj Izraela je očisti ti teritoriju od Palestinaca.

Kako je Ali-hodži na džamija u Mostaru postala "krvava": Zapaljena 1687., na bajramsko jutro, a vjernicima koji su klanjali odsijecane glave. Na zidu mihraba ostali utisnuti tragovi imamovih krvavih ruku. Ovo se smatra jednim od najtužnijih događaja na Bajram u dalekoj prošlosti.

Turističke agencije spremne za ljetnu sezonu: Osam dana u Dubaiju 1.200 KM.

Klub poznatih - Književnik Marko Tomaš: Nervira me nerviranje.

Saobraćajne gužve i dalje će gušiti gIavni grad, a ne nazire se gradnja kružnog toka kod Američke ambasade.

Agonija porodice pretučene djevojčice iz Jajca se nastavlja: Majka mora u policiju zbog prijave oca nasilnice.

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Admira Fejzića iz Visokog, Selima Alispahića iz Breze i Emraha Kadrića zbog razbojništva, ugrožavanja sigurnosti, nasilničkog ponašanja, izazivanja opće opasnosti i oštećenja tuđe stvari: Opljačkao kladionicu, prijetio djevojci pa joj zapalio Ford.

Sadet ef. Bilalić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Gacko i Bileća za "Avaz": I na ovom ispitu naš narod pokazao je svoju veličinu.

Diva sevdaha Hanka Paldum za naš list je govorila o provedenom ramazanu, Bajramu, prošlim vremenima: Kada se mnogo manje imalo, Bajrami su bili dražesniji.

Nedžad Husić, bh. tekvondoista s ostvarenom olimpijskom normom: Želim se iz Tokija vratiti s medaljom.

Bh. reprezentativac propušta četvrt finale Lige prvaka: Panić dobio pljuskavice uoči duela s Barcelonom.

Na poklon dobijate redovni sedmični prilog "Porodica i zdravlje".

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: 

https://avaz.pressreader.com/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.