VELIKI BROJ VJERNIKA

Klanjan bajram-namaz u Trebinju

Prema riječima ef. Fazlagića, i pri susretima ovog najradosnijeg dana, vjernici treba da poštuju epidemiološke mjere i čuvaju svoje zdravlja i život

P. Mucović

13.5.2021

Bajram-namaz u Osman-pašinoj džamiji u Trebinju - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

U Osman-pašinoj džamiji u Starom gradu u Trebinju jutros je klanjan bajram-namaz, na kome je bio prisutan veliki broj vjernika. Bajram namaz je predvodio glavni imama MIZ Trebinje haf. Sadik ef. Fazlagić.

Prema riječima ef. Fazlagića, i pri susretima ovog najradosnijeg dana, vjernici treba da poštuju epidemiološke mjere i čuvaju svoje zdravlja i život.

- Sa akšam-namazom završio se mjesec Ramazan, mjesec u kojem smo 30 dana uživali u nebrojenim blagodatima, trudili se da uradimo što više dobra kroz post, namaz, sadaku i lijepu riječ. Mjesec ramazan je mjesec posebnih i odabranih ibadeta, koji nas uče pobožnosti, strpljivosti, smirenosti, darežljivosti i suosjećanju. Iz ramazana izlazimo duhovno jaki i osvješteni u svojoj vjeri zbog čega sa posebnom radošću dočekasmo i Ramazanski bajram. Bajram nas podsjeća na naše pozitvne promjene, na istrajnost u činjenju dobra, podsjeća nas na važnost brige i čuvanja naše zajednice, naših džemata i općenito našeg zajedništva. Ramazan nas je, svojim mubarek danima naučio, a Bajram nas podjeća na našu brigu o nama samima, našim porodicama, komšijama, prijateljima, svim ljudima u nevolji i potrebi. Bajram je najveći i najradosniji naš dan, pa pokažimo tu našu radost u našim međusobnim susretima, čuvajući pri tom svoje zdravlje i svoje živote - istakao je ef. Fazlagić, poželjevši svim muslimanima i muslimankama, trebinjcima i trebinjkama, sretne, hairli i berićetne Bajramske dane.

Poželio je da ove dane provedemo u slozi i zajedništvu, zajedno sa svojim najmilijim, rodbinom, prijateljima i komšijama. 

- Uzvišenog Allaha molimo da primi sve naše ibadete i upiše nas u Svoje iskrene i pokorne robove. Bajram šerif mubarek olsun - naglasio je ef. Fazlagić.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.