NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Svađa nas ne vodi do cilja

Politički analitičar Kurt Basiner za „Avaz“ - BiH ne može u NATO s ovakvim Ustavom

Avaz.ba

14.5.2021

Naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Svađa nas ne vodi do cilja.

Centralna bajramska svečanost održana je u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu. Donosimo vam djelić bajramske atmosfere iz glavnog grada BiH. Dijalog je put do dogovora, naglasio je u svojoj ramazanskoj hutbi reis Husein ef. Kavazović.

Kompanija „Capital Holding“ sirijskog biznismena Abdulaha Mehdija i zvanično više nije kupac Doma penzionera „Nedžarići“ u Sarajevu, potvrdio je to za „Avaz“ Amel Lizde, šef Ureda za odnose s javnošću Zavoda PIO FBiH. Detaljnije o ovome također čitajte u današnjem „Avazu“.

Politički analitičar Kurt Basiner za „Avaz“ - BiH ne može u NATO s ovakvim Ustavom!

Ličnost dana je Viko Marinović.

Na stranama Globusa čitajte posljednje vijesti iz Pojasa Gaze. Sinoć je izraelska vojska ušla u Gazu.

Tržište krijumčarenja migranata na zapadnom Balkanu vrijedi najmanje 100 miliona maraka godišnje, navodi se u najnovijem izvještaju Globalne inicijative protiv transnacionalnog organiziranog kriminala (GI-TOC), posvećenom analizi kretanja ljudi, droge i novca u ovom regionu. Opširnije čitajte u našem listu.

Zanimljiva reportaža: Krajolik na putu Ljubinje – Trebinje, nadomak Popovog polja, nije nešto u čemu ćete uživati dok se vozite ovim područjem. Kamenje, malo zelenila, otvorena cesta s dosta rupa, poneka kamena kuća.

I ove godine sam se, sinko, okahrila kada sam čula da na spisku pronađenih za ukop nema mojih najmilijih - sina Rifeta (26), snahe Hatidže (24), petogodišnjeg unuka Adisa i dvogodišnje unuke Adise, s tugom nam govori Habiba Špiodić (88) iz planinskog sela Krušev Do kod Srebrenice.

Na stranama crne hronike pronađite priču iz Zenice gdje su otac i sin osuđeni zbog napada na policajce.

Hit mejker naziv Gljiva govori za naš list.

Zvijezda mješovitih borilačkih vještina Irac Konor Mekgregor (Conor McGregor) bio je najplaćeniji sportista u 2020. godini sa zaradom od 180 miliona dolara, objavio je američki magazin „Forbes“. O ovome ali i brojnim drugim sportskim pričama čitajte također u „Dnevnom avazu“.

U današnjem broju „Avaza“ donosimo i prilog „TV Extra“.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.