LIDER NIP-A

Konaković: Ne možemo se "bošnjačiti" po Sarajevu i brinuti o RS

Oprezni smo, nismo euforični, rekao je Konaković

Elmedin Konaković. E. Halimić

Piše: E. Halimić

18.5.2021

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković nakon sastanka u centrali SDP-a kazao je da je stav NiP-a da bi gore od trenutnog stanja bilo dati novu lažnu nadu građanima.

- Oprezni smo, nismo euforični. Treba oprezno, ne želimo davati lažna obećanja. Imamo naše ljude koji žive i rade u RS i oni će reći konačni stav NiP-a. Nije nam bitno samo ono što se dešava u RS, a stimulirali smo ljude da se odjavljuju iz RS i prijavljuju u FBiH. Vrlo smo oprezni i nećemo davati prognoze. Važno je da smo se dogovorili da ćemo se opet naći, Vojin Mijatović je predložio da to bude u Banjoj Luci i ja sam to zdušno podržao. Ono što se do sad radilo u RS ne valja. A način je da to radimo kao u Sarajevu i kao što je to zakon o Srebrenici - poručio je Konaković.

Dodao je da ne možemo se "bošnjačiti" po Sarajevu i brinuti o RS.

- Pravi odgovor je imenovanje najboljih ljudi i prestanak trgovine funkcijama. Ova inicijativa može i naštetiti ali može i pomoći koaliciji sa strankama u RS-u. Počeli smo govoriti realnim jezikom, bez rata i svega što smo čuli. Nećemo se igrati takvim terminima - naglasio je Konaković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.