DANAŠNJI DNEVNI AVAZ

Hoće li Ranko opet spasiti jarana Osmicu?

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida, govorio je za „Dnevni avaz“

Piše: Avaz.ba

20.5.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Hoće li Ranko opet spasiti jarana Osmicu?

Nakon što je "Dnevni avaz" razotkrio novu aferu, da je direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osman Mehmedagić Osmica ispunio još prije četiri mjeseca uvjete da po sili zakona bude penzionisan, u sve se uključilo i Tužilaštvo BiH.

Prema našim informacijama i dokumentaciji koju smo imali na uvid, Mehmedagić već ima 40 godina, četiri mjeseca i 13 dana radnog staža (uključujući i beneficirani radni staž), zvanično evidentiranog u Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO/MIO).

Hoće li mu i ovaj put pomoći Ranko Debevec.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) te održanog ročišta u Sudu BiH, bivši trener zagrebačkog Dinama Zoran Mamić je slobodan čovjek. Pročitajte šta nam je rekao njegov advokat, a šta brat Zdravko Mamić.

Komentar dana pisao je Alen Bajramović: Da komšiji crkne krava.

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida, govorio je za „Dnevni avaz“. Za naš list pojasnio je da Tužilaštvo BiH, koje je preuzelo slučaj, u početku neće voditi istragu o ubistvu, već o organiziranom kriminalu s ciljem zataškavanja ubistva i pomoći pri izvršenju tog djela.

Ličnost dana je  Aldina Tahunić: Simbol obespravljenih.

Pročitajte i šta de jučer dešavali u nastavku suđenja federalnom premijeru Fadilu Novaliću i drugima, optuženima u aferi „Respiratori“.

Na stranama Crne hronike pročitajte kako je presječen lanac ulične prodaje droge i trgovine djecom kao i potresna svjedočenja na suđenju Daliboru Čamberu.

Na stranama Jet Seta donosimo razgovor sa Hamzom Sokolovićem, kandidatom u “Zvezdama Granda”. Zanimljivo mišljenje ima o Jeleni Karleuši.

Na stranama Sporta pročitajte utiske Alije Fatića, predsjednika OSBiH, nakon uspjeha „Zmajica". 

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.