NARODNA SKUPŠTINA RS

Vukanović optužio Tamindžiju za korupciju, kupovinu glasova...

Upitao je Tamindžiju da li će podnijeti ostavku na sve funkcije ako se pojave dokazi i svjedoci teških krivičnih djela

Vukanović: Traži odgovore. Arhiv

Z. K.

20.5.2021

Nebojša Vukanović, poslanik u Klubu SDS-a u Narodnoj skupštini RS, dao je rok do petka poslaniku SNSD-a Iliji Tamindžiji da mu odgovori na nekoliko pitanja koja ga dovode u vezu s nezakonitim radnjama.


Organizirani kriminal

- Nastojeći da se čuje druga strana i odgovor na teške optužbe i dokaze koje ću iznijeti, dajem rok Iliji Tamindžiji, visokom funkcioneru i poslaniku vladajućeg SNSD-a, izvršnom direktoru za proizvodnju Hidroelektrana na Trebišnjici, da do petka, 21. maja 2021. godine, u podne, pismeno ili usmeno odgovori na pitanja vezana za zloupotrebu položaja, organizirani kriminal, ucjene, kupovinu glasova i druga koruptivna djela - napisao je na svom blogu Vukanović.

On od Tamindžije traži da mu odgovori da li je s gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem, bivšim direktorom Poreske uprave Trebinje, i zetom Lukom Petrovićem, direktorom "Elektroprivrede Republike Srpske", organizirao kriminalnu grupu koja je kupovala glasove, ucjenjivala građane, vršila zloupotrebu položaja i izvlačila novac iz HET-a, javnih preduzeća i ustanova za kupovinu glasova i druge izborne zloupotrebe?


Tamindžija: Šta krije. Arhiv

Također, jedno od pitanja je da li je u svom Kabinetu izvršnog direktora HET-a pregovarao s građanima Trebinja, nudio im građevinski materijal, cement, blokove, namještaj ili novac kako bi radili i glasali za vladajuću partiju SNSD?


Iskaz svjedoka

Također, upitao je Tamindžiju da li će podnijeti ostavku na sve funkcije ako se pojave dokazi i svjedoci teških krivičnih djela i zloupotreba do okončanja krivičnog procesa i istrage koja će krenuti? Na kraju Vukanović na svom blogu navodi da očekuje da Tamindžija do petka u podne izađe u javnost i odgovori na pitanja ili da se oglasi pismeno putem nekog od "dvorskih" portala.

U protivnom, kako najavljuje Vukanović, u javnosti će ekskluzivno pustiti svjedočenje i iskaz svjedoka koji je žrtva pritisaka i mobinga, te konkretne dokaze zloupotreba vlasti, o kojima piše godinama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.