DANAŠNJI DNEVNI AVAZ

Nisam bio Sebijin mentor

Akademik prof. dr. Asim Kurjak u ekskluzivnom razgovoru za "Avaz“ kazao je da nikada nije bio mentor Sebiji Izetbegović

Piše: Avaz.ba

26.5.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Nisam bio Sebijin mentor.

Ne stišava se bura u vezi sa školovanjem i akademskim napredovanjem Sebije Izetbegović, direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i supruge predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

I dok javnost u BiH očekuje razjašnjenje i utvrđivanje stvarnih činjenica o školovanju Sebije Izetbegović, akademik prof. dr. Asim Kurjak u ekskluzivnom razgovoru za "Avaz“ kazao je da nikada nije bio njen mentor, a, ako jeste, kako kaže, „neka pokažu papir gdje to piše i zapisnik kako se doktorat završio“.

Komentar dana napisao je Edin Skokić: Fašistička sadašnjost i budućnost.

Jučer je obilježena tužna godišnjica stradanja tuzlanske mladosti na Kapiji. Granata ispaljena s položaja Vojske RS ubila je 25. maja 1995. godine 71 osobu, a više od stotinu ranila. Šta su poručili nadležni, a šta porodice ubijenih.

Analiziramo: Internet-jurišnici SDA nekažnjeno prijete. Pročitajte kome Bakirovi botovi crtaju mete na čelo i kako su kritičari SDA izloženi najbrutalnijem linču i uvredama.

Nakon što se našao na udaru botova SDA, stižu osude napada na Senada Hadžifejzovića.

Ličnost dana je Dennis Savić: Dizajner bez premca.

Na stranama Globusa: Nakon sankcija Evropske unije zbog prizemljenja „Ryanaira“ i hapšenja novinara, avioni zaobilaze Bjelorusiju.

Nekoliko evropskih aviokompanija saopćilo je da neće letjeti iznad Bjelorusije, i to nekoliko dana nakon što je novinar i disident Roman Protaševič uhapšen na letu preusmjerenom za Minsk. Zapadne zemlje optužuju Bjelorusiju za otmicu aviona.

Covid pasoši za bh. građane ipak na dugom štapu. Na nivou EU postignut dogovor o potvrdama za putovanje, a za “Avaz” su iz Ministarstva civilnih poslova BiH naveli da naša zemlja nije u mogućnosti krenuti u projekt bez saznanja kakvi će biti zahtjevi i standardi EU u vezi s priznavanjem dokumenta.

Pročitajte i u koje to zemlje bh. građani za sada mogu ući bez ikakvih ograničenja.

Donosimo i reakcije na odluku Hrvatske da donošenjem novog Pravilnika o uređivanju javnih cesta van upotrebe za teretna vozila stavi pet graničnih prijelaza s BiH. Stručnjaci upozoravaju – to će imati pogubne posljedice po bh. ekonomiju. Šta je poduzeo ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac?

Zbog ovakve odluke, na drugim prijelazima formiraju se ogromne gužve, a kamioni čekaju satima u digim kolonama.

Problemi u Mostaru: Građani pitaju zašto ni nakon pola godine od odrona u zoni UNESCO-a sanacija još nije počela.

Šta meteorolozi kažu o rekordnim vrijednostima noćnih temperatura u maju, koje su u nekoliko bh. gradova iznosila više od 20 stepeni.

Pročitajte i kako se sarajevski osnovci pripremaju se za nastavak obrazovanja. Dok oni razmišljaju o tome koja će srednja škola biti njihov izbor, Saudin Sivro, prvi čovjek Sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja KS, apelira na njih da dobro razmisle šta će odabrati i poručuje da je na birou najviše gimnazijalaca, a najmanje vozača, majstora...

Na stranama Crne hronike donosimo detalje akcije policije u Sarajevu kojom je osujećen pakleni plan Anđelka Miličevića Žice iz Doboja. Čitajte kako je Miličević planirao ubistvo Muhameda Pirića ili njegovog sina Adnana te na koji način je upao u policijsku zamku.

Pratili smo i početak suđenje migrantu iz Maroka koji je izručen iz Srbije, a koji je optužen za ubistvo Jasmina Berovića u sarajevskom naselju Otes.

Na stranama Panorama donosimo: U bijeljinskom selu Velika Obarska počela berba jagoda - Realna cijena je od 3,5 do 4 KM.

Na Jet-setu naša tema: Povratak ’pod ručnom’ - Kada ćemo, kao nekad, na koncerte i u pozorišta. Vraća li se polako sve na staro, nakon što su ublažene mjere kriznih štabova.

Sport - Uoči Srebrene lige, Miloš Jelčić, predsjednik Odbojkaškog saveza FBiH, kaže: Ove djevojke mogu napraviti novi iskorak

Veldin Muharemović, bivši kapiten FK Sarajevo, iz Luksemburga za „Dnevni avaz“ komentira stanje u bordo timu. Ljudi u klubu trebaju preuzeti odgovornost, ističe Muharemović.

Bajern Minhen zainteresiran je za usluge reprezentativca BiH, hoće li Hasan Salihamidžić u klub dovesti Miralema Pjanića.


Našim čitaocima danas poklanjamo prilog "Porodica i zdravlje", u kojem mogu naći mnoštvo korisnih savjeta te pročitati savjete uglednih bh. ljekara. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.