PROCESI

Potvrđene još dvije optužnice u predmetu "Zadruga II"

Kantonalni sud u Sarajevu je na prijedlog Tužilaštva KS odredio privremenu mjeru osiguranja nad automobilom u vlasništvu Velagića

Kantonalni sud Sarajevo. Arhiv

M. Aš.

26.5.2021

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Alije Velagića, direktora firme "Social Net" zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja kojim se tereti da je pribavio nezakonitu imovinsku korist u iznosu od 58.296 KM i za isti iznos oštetio budžetske fondove u FBiH.

Kantonalni sud u Sarajevu je na prijedlog Tužilaštva KS odredio privremenu mjeru osiguranja nad automobilom u vlasništvu navedene firme procijenjene vrijednosti od 94.000 KM, navode iz ovog Tužilaštva.

 - Istovremeno, zbog istog krivičnog djela Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu i protiv Jasmina Osmanagića, direktora firme Pingi. Optuženi je već na račun Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom uplatio iznos od 20.918 KM za koji se tereti da je oštetio budžetske fondove u Federaciji BiH, stoji u sapćenju.

Inače, optuženi u predmetu “Zadruga 2” terete se da su u zvaničnim knjigovodstvenim evidencijama lažno prikazivali angažovanje studenata posredstvom Agencije "Witram" za obavljanje određenih poslova , pri čemu su sa računa svojih firmi isplatili novac za njihovo navodno plaćanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.