TREBINJE

Za projekte udruženja građana iz Trebinja izdvojeno 65.000 KM

Ćurić je ugovore potpisao s predstavnicima udruženja koja su konkurirala projektima iz oblasti kulture, nauke i društvene brige o mladima

Piše: P. Mu.

27.5.2021

S potpisivanja ugovora: Preostalo još 15.000 KM. P. MUCOVIĆ

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić potpisao je ugovore o finansiranju 20 projekata udruženja građana i fondacija s područja ovog grada.

Ćurić je ugovore potpisao s predstavnicima udruženja koja su konkurirala projektima iz oblasti kulture, nauke i društvene brige o mladima, odnosno iz oblasti zdravstveno-invalidske zaštite.

- Za ove namjene je iz gradskog budžeta izdvojeno gotovo 65.000 KM, a preostalo je još oko 15.000 KM. Ponovljeni su pozivi jer su pojedina udruženja pogrešno popunila formulare, pa iz tog razloga ovog puta nisu podijeljena sva predviđena sredstva - rekao je Ćurić.

Starješina Odreda izviđača “Trebinje” Nebojša Ratković naveo je da će ove godine, uz podršku Grada, realizirati projekt “Izviđači - boravak u prirodi”.

On je istakao da će organizirati sedmodnevni kamp za djecu te više izleta s ciljem da se mladi odvoje od računara i mobilnih telefona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.