VLADA KS

Darja Softić-Kadenić kandidatkinja je Naše stranke za ministricu pravde

Darja Softić Kadenić rođena je 1982. godine i zaposlena je kao vanredna profesorica na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu

Softić-Kadenić: Zaposlena je kao vanredna profesorica na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. NAŠA STRANKA

Piše: A. Č.

26.5.2021

Darja Softić-Kadenić kandidatkinja je Naše stranke za ministricu pravde u Vladi Kantona Sarajevo – odlučio je jednoglasno na večeras održanoj sjednici Kantonalni odbor Naše stranke u Sarajevu.

Darja Softić-Kadenić rođena je 1982. godine i zaposlena je kao vanredna profesorica na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Uža specijalnost joj je građansko pravo. Diplomirala je, magistrirala i doktorirala na Pravnom fakultetu u Sarajevu, a svog drugi magistarski rad odbranila na Karl Franzens Univerzitetu u Gracu, gdje je osvojila i nagradu za najbolji magistarski rad u svojoj generaciji. 

Autorica je brojnih naučnih radova te članica nekoliko uglednih domaćih i međunarodnih profesionalnih organizacija. Govori njemački i engleski jezik, a poznaje francuski i španski. Udata je i majka dvoje djece.

- Došao je trenutak u mom životu u kojem sam trebala odlučiti - da li ostati na ugodnoj poziciji i posmatrati stvari sa strane, ili preuzeti odgovornost i radi naše djece pokušati nešto poboljšati. Ne želimo da više vodimo razgovore o tome hoće li nam djeca ostati U Bosni i Hercegovini. Zbog toga sam odlučila da pokušam nešto promijeniti. Svoju ekspertizu i kapacitete želim staviti na raspolaganje Vladi Kantona Sarajevo, kao i građankama i građanima. Nastavit ću dobre prakse ministrice Brčić, radujem se izazovima koje me čekaju”, poručila je Softić-Kadenić.

Podsjećamo, Darja Softić Kadenić dolazi na mjesto ministrice Lejle Brčić, koja će tu dužnost obavljati do prvog juna.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.