NAKON USVAJANJA ZAKONA

Prašović-Gadžo: Dr. Mirsad Kacila i ja smo bili uporni, ovo je prevažan korak

Rekli su mi da sam danas emotivno govorila, a ja sam prezentirala činjenice i pokazatelje iz istraživanja o štetnosti duhana i nargila, posebice za djecu i mlade, navela je Prašović-Gadžo

Sanela Prašović. Avaz

Piše: Fu. M.

26.5.2021

Sanela Prašović-Gadžo, zastupnica SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, reagirala je na svom Facebook profilu nakon što je ovaj dom svojio zakon o zabrani pušenja na javnim mjestima u Federaciji BiH.

- Predstavnički dom PFBiH usvojio je upravo Zakon o ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje. Dr. Mirsad Kacila i ja smo bili uporni insistirajući da se Predstavnički dom očituje o ovom zakonu. Javno smo komunicirali zašto je važno da se zakon usvoji - napisala je Prašović-Gadžo.

Mirsad Kacila i Sanela Prašović-Gadžo. Facebook

Zahvalila se kolegama koji su danas podržali ovaj zakon.

- U ovom trenutku sam sretna. Ne mogu vam opisati koliko. Rekli su mi da sam danas emotivno govorila, a ja sam prezentirala činjenice i pokazatelje iz istraživanja o štetnosti duhana i nargila, posebice za djecu i mlade. Ovo je važan korak. Prevažan. Hvala svim kolegama zastupnicima sto su podržali zakon. Hvala medijskim kućama na podršci. Idemo dalje - navela je Prašović - Gadžo na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.