DOM NARODA PSBIH

Izabrani članovi Upravnog odbora Javnog radiotelevizijskog servisa BiH

Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o strancima usvojen je u drugom čitanju

Sjednica Doma naroda PSBiH. Arhiv

A. K.

27.5.2021

Održana je 18. sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH na kojoj su, između ostalog, imenovani članovi Upravnog odbora Javnog radiotelevizijskog servisa BiH.

Iz reda bošnjačkog naroda, u Upravni odbor Javnog radiotelevizijskog servisa, izabran je Elvir Lemeš. Iz reda srpskog naroda Rajko Radovanović, hrvatskog Valentina Rupčić i iz reda ostalih Slavko Roluh.

Osim toga, Dom naroda je dao saglasnost za ratifikaciju Prijedloga odluke o ratifikaciji Ugovora o grantu (Projekat Koridor 5c2, poddionica Tunel Zenica – Donja Gračanica) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj koji se odnosi na investicioni grant iz programa "Evropski zajednički fond za Zapadni Balkan".

Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o strancima usvojen je u drugom čitanju u identičnom tekstu kao i u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Data je saglasnost za ratifikaciju Ugovora o grantu (Projekat Koridor 5c2, poddionica Buna – Počitelj) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj koji se odnosi na investicionu podršku iz programa "Evropski zajednički fond za zapadni Balkan".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.