SAOPĆENJE

HNS: Bisera Turković ne shvata da BiH nije "zlatna ribica" koja ispunjava želje

Pozivamo SDA da slijedimo primjer Švicarske i njezinog uređenja, a osobne interese, pobude i želje uz neviđeno politikanstvo ostavimo jednom zauvijek po strani

E. H.

HNS odgovorio ministrici Turković

Foto: Avaz


Medijski linč protiv legitimnih hrvatskih predstavnika i ministara u Vijeću ministara BiH danas je kuliminirao i to nakon izjava ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković, poručili su iz Hrvatskog narodnog sabora BiH (HNS).

Turković vodi turističku promociju

- Linč je počeo je poprimati neumjesne i nimalo dolične komentare uvažene ministrice koja državu BiH shvaća kao „zlatnu ribicu“ koja će ispunjavati njezine osobne želje ili, još gore, vlastite interese. Dotična ministrica već danima vodi tobože turističku promociju i neviđenu brigu za turiste iz Saudijske Arabije u maniru: Turizam će propasti, država će propasti, sve će propasti ukoliko arapski turisti ne dolete u Bosnu i Hercegovinu – navodi se u saopoćenju HNS-a.

Dodaje se da pored „neistina koje dotična ministrica iznosi, kao i javnih veličanja ratnih zločinaca zbog kojih se nikad nije ispričala“, cijenjena ministrica ide korak dalje u moru besjeda iznesenih posljednjih dana zaobilazeći nepobitne činjenice kako je ovakav prijedlog o bezviznom režimu protivan Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) koji definira način viznog i svakog drugog ulaska za treće zemlje što Saudijska Arabija u ovome slučaju jeste.

HNS smatra da ako bi se za svačiji interes pravili presedani – BiH bi otišla u institucionalnu anarhiju.

Sigurnosni faktor

- Jednako važno je spomenuti i sigurnosni faktor, posebno u uvjetima otvorenih sukoba na Bliskom istoku gdje se sigurnosne provjere moraju podignuti na mnogo veću razinu. Vidimo da i SDA izlazi s usporedbama sa Švicarskom i njihovom tolerancijom za arapske turiste te moramo istaknuti i sljedeće: 90-ih godina su Arapi imali također liberaliziran ulaz u ovu evropsku zemlju, prije svega zbog popriličnih svota na svojim bankovnim računima, dok su u BiH dolazili ratovati i činiti ritualna dekapitiranja i stravične zločine što dotična ministrica nikada neće istaknuti, a upravo ih je njezina stranka na ovim prostorima instalirala i dijelila im državljanstva i ordene časti - naveli su.

Prema njihovom mišljenju, SDA navodi Švicarsku kao primjer jer Hrvatski narodni sabor već desetljeće navodi Švicarsku kao primjer uređenog multinacionalnog društva koje prevladava svoje unutarnje različitosti u funkcionalno i stabilno društvo.

- I ovim putem pozivamo SDA da slijedimo primjer Švicarske i njezinog uređenja, a osobne interese, pobude i želje uz neviđeno politikanstvo ostavimo jednom zauvijek po strani - zaključeno je u saopštenju.

NA VRH

Podijeli članak na