NA LICU MJESTA

Trebinjski gimnazijalci gledaju preko granice: Đak generacije školovanje nastavlja u Beogradu

Ova generacija maturanata je specifična kao i prošlogodišnja zbog pandemije koronavirusa

Piše: P. Mucović

1.6.2021

S uručenja nagrada i priznanja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

Učenici gimnazije “Jovan Dučić” iz Trebinja kraj školovanja obilježili su već tradicionalnim polaganjem cvijeća na grob pjesnika, čije ime nosi škola koju su završili i fotografisanjem u amfiteatru na Crkvini. Dodjeljene su nagrade i priznanja najboljim.

Prema riječima Miše Pešića, direktor Gimnazije, ova generacija maturanata je specifična kao i prošlogodišnja zbog pandemije koronavirusa.

- Opći uspjeh nije bio loš, ali će vrijeme pokazati koliko je učinjeno da se za ovih godinu dana prilagodimo nastavi, dvije grupe po 20 minuta, pet nedjelja onlajn nastave. Nadam se i vjerujem da su ovi maturanti sačuvali radne navike i stekli dovoljno znanja koje će im koristiti u budućem školovanju - istakao je Pešić.


Za đaka generacije proglašen je Luka Sušić koji je rekao da iz srednjoškolskih dana nosi samo lijepe uspomene, a namjerava da upiše Elektrotehnički fakultet u Beogradu.

Najbolja učenica IV/3 odjeljenja Jana Janković je poručila da ovo priznanje za nju mnogo znači jer je to pohvala za dosadašnji i podstrek za budući rad.

- Ove četiri godine su bile divne, bez obzira na to što su nekad bile naporne, stresne. Poželjela bih svim svojim drugovima da upišu željene fakultete, a profesorima da i dalje nastave sa dobrim radom - poručila je Jana, čija je želja da upiše Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, smjer računarstvo i automatika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.