GODIŠNJICA

Nekadašnji trebinjski gimnazijalci proslavili 50 godina mature

Ne mogu se sjetiti svih po imenu, ali svi divno izgledaju, rekao je profesor Drapić

Nisu krili sreću zbog ponovnog susreta. P. Mucović

Piše: P. Mu.

11.8.2021

Nekadašnji učenici Gimnazije u Trebinju proslavili su 50 godina mature. 

Bila je ovo prilika da se podsjete na školske dane i nestašluke kojima obiluje svaka generacija. Njih četrdesetak, baš kao nekada, za fotografiranje je izabralo plato pored Trebišnjice.

Kakva bi ovo proslava bila da ne prisustvuje barem neko od profesora. Ovoga puta tu je bio profesor srpskohrvatskog jezika Risto Drapić, koji je istakao da je ova generacija bila zaista dobra i da je sretan što su ga pozvali da bude dio njihovog slavlja, baš kao i davne 1971., kada su zakoračili u svijet odraslih.

- Kao što su bili prijatelji prije 50 godina, tako je ostalo i sada. Jedno snažno drugarstvo. Ne mogu se sjetiti svih po imenu, ali divno mi izgledaju. Ja sam veoma zadovoljan što sam dočekao da ih vidim nakon 50 godina u ovom broju - rekao je profesor Drapić.

Iz dalekog Geterborga stigla je Senada Zećo, koja je istakla da se osjeća fantastično i da je presretna što je došla na godišnjicu mature.

Na susrete je iz Beograda stigao Ilija Živanić, penzionisani doktor pravnih nauka, koji je rekao da je bio na svim susretima generacije, ali i da se on i neki drugari nastoje okupiti svake godine, barem da popiju kafu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.