KORONAVIRUS

U Bosni i Hercegovini preminulo osam osoba, novozaraženih 56

Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo

A. Ka.

Broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 5.345

Foto: Ilustracija


U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini preminulo je osam osoba. Testirano je 2.168 uzoraka, a zabilježeno je 56 novih slučajeva.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljen je 1.351 uzorak, od kojih su 24 pozitivna na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo. Do sada su testirana ukupno 686.125 uzorka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 133.525 osoba.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 123.757 pacijenata.

Posljednji izvještaj

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su četiri nova smrtna ishoda, i to dva u Srednjobosanskom kantonu, te po jedan u Tuzlanskom i Zeničko-dobojskom kantonu.

S današnjim danom, broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 5.345.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 560 laboratorijskih uzoraka, a SARS-CoV-2 potvrđen je kod 29 osoba.

Radi se o 17 muških i 12 ženskih osoba, od kojih je 13 osoba srednje i 16 starije životne dobi. Prema mjestu prebivališta, šest osoba je iz Mrkonjić Grada, pet iz Doboja, četiri iz Banje Luke, tri iz Kotor Varoša, po dvije iz Kalinovika, Trebinja i Ugljevika i po jedna iz Istočnog Novog Sarajeva, Lopara, Ljubinja, Rudog i Šekovića.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo RS prijavljena su četiri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa. Radi se o osobama starije životne dobi iz Banje Luke, Teslića, Bosanskog Broda i Bijeljine.

Do sada je u RS potvrđeno 64.174 slučaja koronavirusa, a preminule su ukupno 3.723 osobe kod kojih je potvrđen test na koronavirus. U RS, od koronavirusa, do sada se oporavilo 46.397 osoba, a testirana je ukupno 277.401 osoba.

Zdravstveni nadzor

Ukupan broj hospitalizovanih u RS je 192 u Univerzitetskom kliničkom centru RS 85, a u ostalim bolnicama 107. Na respiratoru je 31 osoba (20 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 11 u ostalim bolnicama).

U RS pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.816 osoba, a nadzor je završen kod 191.302 osobe.

U posljednja 24 sata u Brčko distriku BiH registrovana su tri nova slučaja zaraze koronavirusom. Na koronavirus testirano je 257 uzoraka.

Više o temi Bosna i Hercegovina

STANJE NA PUTEVIMA
Saznajte na kojim putnim pravcima su u toku radovi
NA VRH

Podijeli članak na