MOSTAR

Sve se svelo na predah uz kafu i pogled na Stari most

U odnosu na protekli vikend, za ovaj najavljen dolazak samo jedne grupe iz Srbije

Piše: M. Smajkić

5.6.2021

Danas u Mostaru - Avaz
Kujundžiluk skoro pust - Avaz
Danas u Mostaru - Avaz
Danas u Mostaru - Avaz
Danas u Mostaru - Avaz
+1

Za razliku od prethodnog vikenda kada je u staroj gradskoj jezgri vladala velika gužva, danas je u ovom dijelu Mostara djelovalo kao da je radni dan.

Tako su se strani turisti za vrijeme naše posjete mogli izbrojati na prste jedne ruke, a gosti koji su u Mostar stigli iz drugih gradova BiH u nešto većem broju su se mogli sresti samo na Starom mostu i u njegovoj neposrednoj blizini.

Jedna grupa žena je sa svojom lokalnom organizacijom u Mostar doputovala iz Cazina na jednodnevni izlet. Zatekli smo ih nedaleko od Starog mosta gdje su uz sladoled predahnule, a, kako su nam kazale, u Mostaru im je lijepo, Planirali su obići i Blagaj te Konjic.

U Kujundžiluku je vladala prava pustoš, a svoje bašte su otvorili i restorani u Tabhani. Međutim, na ručak navrate, tek, rijetki. Uglavnom, sve se svodi na kratkotrajni predah uz kafu i pogled na Stari most.

Turistički i ugostiteljski radnici su nam kazali da je proteklog vikenda bilo jako puno turista iz Srbije, dok im je za ovaj najavljena samo jedna grupa.

Bez stranih turista, poručuju, ni od sezone neće biti ništa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.