UOČI PRESUDE MLADIĆU

Bursać: Pampers-general je posijao sjeme zla koje se primilo na dijelu teritorije BiH koja je nastala na genocidu

Citiraću pampers-generala Mladića koji je sam za ratnu politiku rs-a, još 1992 rekao: To je ljudi, to je genocid, napisao je Bursać, između ostalog

Dragan Bursać se oglasio uoči presude zločincu Ratku Mladiću. Avaz

Piše: N. Aj.

8.6.2021

Banjalučki novinar i kolumnista Dragan Bursać komentirao je na društvenim mrežama sramotni transparent koji je jutros osvanuo u Banjoj Luci, a preko kojeg je poslana podrška zločincu Ratku Mladiću.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

- U Banjoj Luci je danas osvanuo sramni transparent podrške Mladiću na kojem piše " Ne priznajemo haške odluke, ti si ponos srpske republike".

E to je to genocidno naslijeđe! Pampers-general je posijao sjeme zla koje se primilo na dijelu teritorije BiH koja je nastala na genocidu.

Plašim se da će bez zabrane negiranja genocida i zločina, bez zakonske zabrane, ovo sjeme zla samo cvjetati. Bojim se da će bez denacifikacije, djeca u rs-u baštiniti zločinačke tradicije Ratka Mladića.

Kao što tamo u bijelom svijetu postoji sud i zakon koji će doživotno osuditi pampers-generala i kao što tamo djeca pravim imenom u školama zovu genocid, moramo početi i mi. Pravo vrijeme je bilo juče, prekjuče, 1996, ali moramo makar danas početi.

Citiraću pampers-generala Mladića koji je sam za ratnu politiku rs-a, još 1992 rekao-To je ljudi, to je genocid!

Šta nam više treba?!

Objava Dragana Bursaća na Facebooku. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.