BIHAĆ

Otkrivamo identitet svih uhapšenih policajaca u akciji SIPA-e "Nebo"

Hapšenje su obavljena po naredbi Tužilaštva Unsko-sanskog kantona. Radi se o krivičnim djelima korupcije i zloupotrebe položaja

M. Aščić

Nermin Mahmutspahić uhapšen u Bosanskom Petrovcu

Foto: Avaz


Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su jutros na području Krajine pet policijskih službenika. Kako je "Avazov" portal prvi i objavio riječ je o akciji kodnog naziva "Nebo", a među uhapšenim policajcima su i dva komandira. Uhapšen je komandir policijske stanice u Bihaću i u Bosanskom Petrovcu.

Hapšenje su obavljena po naredbi Tužilaštva Unsko-sanskog kantona. Radi se o krivičnim djelima korupcije i zloupotrebe položaja.

Prema informacijama bliskim istrazi, saznajemo da je uhapšen komandir policijske stanice Bihać Šemsudin Dedić i komandir policijske stanice Bosanski Petrovac Nermin Mahmutspahić.

Uhapšena su tri policijska službenika zaposlena u policijskoj stanici u Bosanskom Petrovcu, a radi se i Samiru Hodžiću, Mevludinu Džigumu i Slavku Šobotu.

Oni se sumnjiče da su sebi prisvajali novac od saobraćajnih prekršaja. Ova akcija je slična onoj sarajevskoj prije godinu, kada je uhapšeno 17 policajaca MUP -a KS

 - Osumnjičenima se stavlja na teret da su od marta 2019. do juna 2021. godine udruženo i organizirano počinili veliki broj krivičnih djela korupcije koja se ogledaju u uzimanju novca od većeg broja vozača na području Općine Bosanski Petrovac radi izbjegavanja prekršajne odgovornosti, a posebno uzimanje novca od vozača kamiona za prijevoz drveta i odgovornih osoba više privrednih društava kako se istima ne bi vršila saobraćajna kontrola ili kontrola pretovara drveta - kažu iz Tužilaštva USK:

Više o:

SIPA Bihać
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na