NIJE DUGO ČEKAO

Tegeltija odgovorio Kojoviću: Očekuj moju prijavu protiv tebe

Tužba za klevetu će biti pride, napisao je Milan Tegeltija

Predrag Kojović i Milan Tegeltija. Avaz

A. Ka.

14.6.2021

Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, podnio je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine krivičnu prijavu protiv Rajka Vasića i Milana Tegeltije zbog raspirivanja nacionalne i vjerske mržnje.

Nakon što je ovu informaciju javno saopćio, Tegeltija nije čekao i odgovorio je Kojoviću putem svog Twittera.

- Kojoviću, očekuj moju prijavu protiv tebe za KD lažno prijavljivanje. Ja govorio o „pozivanju na nove ratove, ubijanje nevinih osoba i protjerivanje drugih konstitutivnih naroda?“ Morat ćeš to da pokažeš! Tužba za klevetu će biti pride! – napisao je Tegeltija.

Podsjećamo, Kojović smatra da je posebno problematično što su takve stavove iznijeli politički aktivni i utjecajni ljudi u Bosni i Hercegovini, a posebno u Republici Srpskoj.


- Tegeltija je i formalno jedan od najbližih saradnika Milorada Dodika, dok Vasić i dalje važi za jednog od kreatora javnog mnijenja u Republici Srpskoj po mjeri SNSD-a u kojem je obnašao funkciju sekretara partije te u ime iste te partije bio ministar informisanja i direktor Biroa za odnose s javnošću u Vladi Republike Srpske. Dakle, radi se o ljudima koji mogu utjecati na politička kretanja u Bosni i Hercegovini u pravcu novih pokolja te njihovo sankcioniranje nije samo kazna za dva glasa mržnje, već i obeshrabrivanje i kažnjavanje svakoga ko je spreman sistematski raditi na sijanju mržnje u cilju kreiranja plodnog tla za nove ratove - napisao je Kojović u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.