OMILJENO MJESTO ODRASTANJA

Dječak Edi snima dokumentarac o Pionirskoj dolini koji će pokazati svijetu

Teško je bilo odabrati sva mjesta i životinje koje Edi neizmjerno voli da bi se snimili potrebni kadrovi

Edi u Pionoriskoj dolini. KJKP "Park"

A. K.

16.6.2021

- Najviše volim dolaziti u Pionirsku dolinu - riječi su sedmogodišnjeg dječaka Edija kome je upravo ova dječija, sarajevska oaza bila set za snimanje prvog dokumentarca.

Edi u dokumentarnom filmu "Kids Portraits" u saradnji sa EBU-om predstavlja gledateljima širom svijeta svoje omiljeno mjesto, svoj grad i svoju zemlju. Kako je saopćeno iz KJKP "Park" Edi je jučer stigao u Pionirsku dolinu u pratnji mame Mirele i tima BHRT-a. Teško je bilo odabrati sva mjesta i životinje koje Edi neizmjerno voli da bi se snimili potrebni kadrovi.


Snimanje kadrova za film. KJKP "Park"

 Majmuni giboni samo za Edija i njegovu družinu izašli su na ostrvo da skokovima s krošnje na krošnju pozdrave svog drugara. Hraniti lemure, sjesti na namještaj u njihovom dnevnom boravku i grozdovima počastiti svakog koji se zakačio za njegovu plavu jaknu bila je posebna čast. Edijev osmijeh najveća je i najljepša nagrada i priznanje svim zaposlenicima koji 24 sata dnevno vode brigu o svim stanovnicima Pionirske doline. Najiskrenije priznanje upravo im pružaju najmlađi posjetioci poput Edija kojima je Pionirska dolina omiljeno mjesto odrastanja.


Ediju je Pionirska dolina omiljeno mjesto odrastanja. KJKP "Park"

Edija je posebno došao pozdraviti i rukovodilac Pionirske doline, a hranioci zaposleni u ovom centru na poseban način su mu željeli pokazati sve ono što oni rade i čime se bave tokom svog dugogodišnjeg rada. Lav kao da se na Edijev stalni dolazak već navikao, pa nije baš posebno mario za kamere, mikrofone i foto aparate. Međutim drugim posjetiocima bilo je posebno drago gledati mladog glumca u ulozi vodiča kroz svoju najomiljeniju oazu.


Edi je rado viđen gost u Pionirskoj dolini. KJKP "Park"

Edi je pravi Sarajlija, iako tek učenik i to OŠ" Silvije Strahimir Kranjčević" već ima svoj bend, "Frtutma". Kao pravi Sarajlija voli svoju najzeleniju i najljepšu oazu koja tradiciju odrastanja generacija njeguje već više od šest decenija. Edi će i svakog vikenda u julu biti poseban gost Pionirske doline, to je poklon rukovodstva preduzeća Park ovom prekrasnom dječaku koji će svim mališanima svijeta predstaviti popularnu Pionirsku dolinu kao najljepše mjesto u svom gradu, saopćeno je iz KJKP "Park".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.