SMETA IM ISTRAGA

Osman Mehmedagić preko Avde Avdića pokušava da oslobodi Alisu Mutap i spriječi Tužilaštvo BiH da dođe do ubice

Avdić je kao glasnogovornik Osmana Mehmedagića u više navrata svojim izmišljenim tekstovima i „informacijama“ pokušavao staviti klip u točkove Tužilaštva BiH i tako zaustaviti istragu u „slučaju Memić“

Mehmedagić i Avdić: Nije im prvi put i nisu u takvoj ulozi samo u slučaju Memić. Avaz

Piše: Evelin Trako

16.6.2021

Skoro da ne postoji medij u državi koji danas nije objavio informaciju da je Alisa Mutap, djevojka ubijenog rahmetli Dženana Memića, uhapšena. Ovu vijest su prenijeli i brojni regionalni mediji. Ali jedan, uz koji je teško vezati riječ "medij", više je megafon Osmana Mehmedagića Osmice, direktora Obavještajno sigurnosne agencije BiH, oličen u propalom sluganskom novinaru Avdi Avdiću, problematizira današnje hapšenje Alise Mutap koja zna istinu o ubistvu Dženana.

Avdić to radi svjesno, a cilj njegovog mentora je da se spriječi određivanje pritvora uhapšenoj Alisi Mutap.


Feraget pitao: "jeste li Vi uopšte Avdo"

I komentari građana na njegovom opskurnom portalu govore o kakvom se jadnom pokušaju Avdića i Osmice radi.

Nije ovo prvi put da Avdić i Osmica pokušavaju da miniraju istragu u „slučaju Memić“ i da spriječe otkrivanje ubica mladića. Avdić je kao glasnogovornik Osmana Mehmedagića u više navrata svojim izmišljenim tekstovima i „informacijama“ pokušavao staviti klip u točkove Tužilaštva BiH i tako zaustaviti istragu u „slučaju Memić“.

Zbog takvog njegovog djelovanja oglasili su se nedavno advokat Ifet Feraget te Muriz Memić.

- Neću se baviti time čija ste sluga ali ovo što ste napisali nije pošteno! Da ste časni i kreativni i Vi bi ste, kao i ostali novinari, pomagali porodici da riješi ovo ubistvo (to je uloga objektivnog istraživačkog novinarstva)! Da ste duhovni tražili bi ste smisao života u nadi da se ovaj slučaj (kao i slučaj ubistva Davida Dragičevića i drugi slučajevi) što prije riješe (kao što to traži gospodin Slobodan Vasković)! Da imate čisto srce Vi bi ste se ugledali na Muriza Memića, Davora Dragičevića, i druge roditelje, koji samo čine ono što se mora činiti, pronaći i kazniti ubice svoje djece! Zbog svega se postavlja pitanje jeste li Vi uopšte Avdo – ovim riječima se Feraget, između ostalog, obratio Avdiću i u potpunosti demaskirao njegovu sramotnu ulogu u zataškavanju ubistva Dženana Memića.

Ispija kafe s Dalidom i Osmicom

A Muriz Memić ga je možda najbolje i opisao.

- Avdo Avdić je pokazao da je sluga ovog sistema. Davno mi je advokat rekao, kada su počela hapšenja u državnom tužilaštvu, 'Sad prati ko će šta pisati, konkretno šta će Avdo pisati'. Mi znamo za koga Avdo radi, s kim ispija kafe, da ih ispija sa Dalidom i Osmicom. Da je Avdo dobronamjeran, on bi gledao da mi pomogne, jer ja tražim ubice svog djeteta, ovaj sistem ih skriva. Avdo zna o čemu se radi – rekao je Memić.

Kako je biti na strani ubica, gledati očinski bol, i gorke suze sestre i majke rahmetli Dženana, znaju samo beskrupulozni tipovi poput Osmice i Avdića. 

I nije im prvi put i nisu u takvoj ulozi samo u slučaju Memić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.