SARAJEVSKI ADVOKAT

Ifet Feraget ponovo poručio Avdi Avdiću: Pokušava da zavede javnost, piše bljuvotine

Jednom sam mu se javno obratio, i poručio sam mu da to moje pismo čita svaku noć uoči spavanja i ja nemam tome šta dodati, rekao je Feraget

Ifet Feraget i Avdo Avdić. Avaz

E. T.

17.6.2021

Ifet Feraget, advokat porodice Memić, danas se osvrnuo i na pisanje Avde Avdića, megafona Osmana Mehmedagića Osmice, direktora Obavještajno sigurnosne agencije BiH. 

Feraget je spomenuo "novinara" kojem se ranije javno obratio, kada mu je postavio pitanje "čija je sluga", rekao mu da nema čisto srce te ga pitao "jeste li vi uopće Avdo".

- E, sada imamo neke portale i medije koje je i Arijana spomenula, a koji i danas pišu kako Tužilaštvo nije slučaj okvalifikovalo kao ubistvo. Evo, vi ste mlađi mnogo od tih što su napisali i pametniji. Nešto, što se kaže, i na čelu piše. Onaj ko je to napisao zna šta je napisao. Zna da je napisao veliku glupost i da je to pokušaj da se javnost zavede. Jednom sam mu se javno obratio, i poručio sam mu da to moje pismo čita svaku noć uoči spavanja i ja nemam tome šta dodati. Dakle, pravnu kvalifikaciju ne vrši tužilac u istrazi. Tužilac daje samo pravnu ocjenu, a to je razlika kao nebo i zemlja. Prema tome, nije tužilac pogriješio kada nije naveo da se radi o ubistvu, jer je ispravno naveo da se ovdje radi o organiziranom kriminalu – rekao je danas, između ostalog, Feraget i dodao:

- To je organizirana grupa od najmanje tri lica koja postoji neko vrijeme s ciljem izvršenja jednog ili više krivičnih djela. Cilj ove organizirane grupe, s tim da nalogodavac mora biti otkriven, zato i stoji da je NN lice. Dakle, kada bi se znalo ko je nalogodavac i šta je naložila, tada ne bi bilo potrebe da se provodi istraga. Prema tome, to je najveća gluspot. Ja sam to nazvao, kada govorimo o tom neimonevanom autoru članka, to je bljuvotina. Tužilaštvo postupa apsolutno ispravno i u skladu sa zakonom. Organizirana grupa je više lica koji svjesno i namjerno pružaju pomoć učionicu nakon izvršenog krivičnog djela ubistva - zaključio je Feraget.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.