OTAC UBIJENOG DŽENANA

Muriz Memić: Poručujem Dalidi Burzić da nikad neću odustati

Želim da se zahvalim gospođi Gordani Tadić, glavnoj državnoj tužiteljici, postupajućem tužiocu Ćazimu Hasanspahiću, istražiteljima Nerminu Šehoviću i Nerminu Halilagiću, uradili su ogroman posao, rekao je Memić

Muriz Memić i Ifet Feraget ispred Kantonalnog Tužilaštva. A. Aljimi

Piše: Fu. M.

17.6.2021

Otac ubijenog Dženana Memića, Muriz, obratio se novinarima i okupljenim građanima nakon što je sa advokatom Ifetom Feragetom predao zahtjev za sastanak sa glavnom Tužiteljicom Sabinom Sarajlijom.

-  Nakon 1955 dana desilo se i to. Svi smo ovo iščekivali, mislim da jučer nije bilo čovjeka u Bosni i Hercegovini koji se nije obradovao, jer ovo je ogroman pomak, možda ni danas još nismo svjesni šta smo sve uspjeli uraditi. Želim da se zahvalim gospođi Gordani Tadić, glavnoj državnoj tužiteljici, postupajućem tužiocu Ćazimu Hasanspahiću, istražiteljima Nerminu Šehoviću i Nerminu Halilagiću, uradili su ogroman posao, ali i ogroman posao predstoji, naveo je Memić.

Memić se zahvalio i MUP-u KS.

- Jako mi je drago što je Alisu Mutap uhapsio MUP KS. Oni su izrazili želju da baš oni hoće da uhapse Alisu Mutap – kazao je Memić.



Poruka ispred Tužilaštva danas. A. Aljimi

Pozvao je glavnu kantonalnu tužiteljicu Sabinu Sarajliju da primi porodicu njega i advokata Ifeta Ferageta na razgovor.

- Imamo sedam uhapšenih i osam zaštićenih svjedoka. Poručujem Dalidi Burzić da nikad neću odustati. Ja ovo radim i za drugi djecu BiH. Dalida Burzić, ti si na redu, mnogo si zamutila. Zahvaljujem se svim medijima na podršci. Tegeltija ne znam hoće li biti procesuiran jer je nestao, ali ostala je Dalida Burzić - kazao je Memić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.