ZA BUDUĆE GENERACIJE

Karić, Tanović i Mandić zajedno obnavljaju spomen park Vraca

U vrijeme kad većina govori o onome po čemu se razlikujemo, mi govorimo i ulažemo u ono što nam je zajedničko, kazala je gradonačelnica Sarajeva

A. K.

17.6.2021

Obilazak spomen parka Vraca - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Ekipe preduzeća Park počele su jutros košnju trave i hortikulturno uređenje zelenih površina u Spomen parku Vraca. Prvobitno je izvršeno prikupljanje ogromnih količina smeća, a potom je počela košnja trave na 14.000 kvadrata zelenih površina. Spomen park Vraca danas su posjetili i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović, načelnik Općine Centar Srđan Mandić i v.d. direktora Parka Adis Bešlić, saopćeno je iz KJKP "Park".

- U vrijeme kad većina govori o onome po čemu se razlikujemo, mi govorimo i ulažemo u ono što nam je zajedničko. Spomen park Vraca je dio naše historije koji treba biti sačuvan i ostaviti trag budućim generacijama - kazala je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić prilikom današnjeg obilaska.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović je kazao da je Grad na dobrom putu da preuzme ingerencije.

- Općina je do sada uložila mnogo sredstava pripremajući park za prigodne manifestacije i praznike i samostalno smo izlazili u takve akcije. Sada smo na dobrom putu da Grad preuzme ingerencije. Simbol borbe protiv fašizma i kulturu sjećanja moramo principijelno njegovati - kazao je Hasan Tanović, načelnik općine Novo Sarajevo na čijem se području kompleks Vraca i nalazi.


Uređivanje zelene površine. KJKP "Park"

Načelnik Srđan Mandić pozdravlja inicijativu Grada koji treba da bude titular i upravlja parkom kao stalni nadzor.

- Na ovaj spomenik i dio historije pala je sjena zaborava u mandatu prethodne vlasti. Kao tadašnji ministar komunalne privrede i infrastrukture, sa timom “Parka” i “Rada” smo napravili akciju čišćenja, upalili vatru nakon 27 godina. To vam dovoljno govori koliko mi je i danas na funkciji načelnika važan ovaj projekat. Gradonačelnica može računati na općinu Centar - riječi su Mandića koji je uvjeren da će zajedničkim snagama ovaj prostor učiniti novom turističkom atrakcijom Sarajeva.

Novoizabrani vršioc dužnosti direktora Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća “Park” Adis Bešlić najavio je košnju cijelog lokaliteta od 60.000 kvatradnih metara i redovno održavanje higijene prostora, te zahvalio gradonačelnici i načelnicima na brzoj reakciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.