AVAZ SAZNAJE

Alisa Mutap ispitana: Šta je izjavila na optužbe Tužilaštva BiH, hoće li ići na detektor laži

Ona se nije branila šutnjom ali ne možemo iznositi detalje. Ono što mogu reći da je je aktivno iznijela svoju odbranu i sačekat ćemo da tužilačku odluku, kaže Dragović

M. Aščić

Alisa Mutap

Foto: Radio Sarajevo


Alisa Mutap, bivša djevojka nastradalog mladića Dženana Memića koja je uhapšena jučer u Sarajevu, ispitana je danas u Tužilaštvu BiH, saznaje "Avazov" portal.

Prema informacijama "Avaza" Mutap se nije branila šutnjom, nego je aktivno iznijela svoju odbranu. To nam je potvrdio i njen advokat Goran Dragović. Kako nam je rekao, očekuje se tužilačka odluka.

- Ona se nije branila šutnjom ali ne možemo iznositi detalje. Ono što mogu reći da je  je aktivno iznijela svoju odbranu i sačekat ćemo da tužilačku odluku za koju ne znamo kakva će biti. Nismo se branili šutnjom i nema razloga ništa da se krije - rekao je Dragović za "Avaz".

On nam je povrdio da Alisa želi da se cijeli slučaj rasvijetili i da, ako je potrebno ide na poligraf da se utvrdi da li je imala amneziju.

 - Spremna je za bilo koje vještačenje samo da se ovo rasvijetli i spremna je za poligraf i bilo koju vrstu detektora -  kaže Dragović.

Osim Alise Mutap, uhapšen je i Muamer Ožegović, uposlenik hotela na Ilidži koji je predat Tužilaštvu

Ožegović je bio recepcioner u hotelu "Crystal" u kobnoj noći. Uhapšeni su i pripadnici  Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Nedžad Hrvat i Nebojša Veljović  u okviru istrage o ubistvu mladića Dženana Memića.

Veljović i Hrvat su tragične noći na Ilidži osiguravali diplomatske objekte. Tužilaštvo BiH ih sumnjiči za prikrivanje dokaza.

Tačnije, sumnje se da su ciljem prikrivanja dokaza, svjesno svojim nadređenima prvo dojavili da je povrijeđena samo jedna osoba da bi tek kasnije rekli da su “ipak povrijeđene dvije osobe”.

Više o temi Alisa Mutap

LIČNOST DANA
Muriz Memić: Otac Hrabrost
NA VRH

Podijeli članak na