OPĆINA CENTAR

Raspisan javni poziv za izradu skulpture Mirzi Delibašiću

Skulptura će biti postavljena na lokaciji platoa KSC Skenderija

A. K.

Velikan bh. košarke će dobiti spomenik u sarajevskoj općini Centar

Foto: Fena


Općina Centar Sarajevo raspisala je međunarodni javni poziv za izradu idejnog skulptorsko-umjetničkog rješenja za izgradnju spomenika velikanu bh. košarke Mirzi Delibašiću koji će biti postavljen na platou Skenderija.

Poziv je upućen svim bh. i međunarodnim umjetnicima, arhitektama i dizajnerima da prijave idejno rješenje za trajnu skulpturu na otvorenom, spomenik, slaveći život i karijeru Mirze Delibašića, saopćio je Odsjek za informisanje Općine Centar Sarajevo.

Ukupan budžet za troškove autorskog djela, uključujući naknadu za umjetnike, dizajn, materijale, izvedbu, isporuku, dozvole, poreze na autorsko djelo i instalaciju iznosi 44.000 maraka. Skulptura će biti postavljena na lokaciji platoa KSC Skenderija.

Nakon razmatranja prijava, izborna komisija će odabrati jednog umjetnika ili tim umjetnika za izradu i postavljanje trajne skulpture 2021. Nagrada konkursa za prvoizabrano rješenje je dodjela ugovora o pružanju usluga za izvedbu. Odabrani rad će izborna komisija preporučiti na konačno odobrenje, izradu (ako još nije izrađena) i postavljanje na platou KSC Skenderija.

Rok za prijavu na javni poziv je 8. avgust.

Upustva i pravila za podnošenje prijava te tenderska dokumentacija sa prilozima dostupni su na stranici web stranici Općine Centar.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na