HERCEG FEST

Košarac: Trebinje definitivno postaje sajamski grad

Na ulicama Trebinja bio je prisutan i veliki broj turista, pa tako ovaj grad poprima sve više sliku od prije dvije godine

P. Mucović

19.6.2021

Sajam u Trebinju - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Trebinje je ovog vikenda u znaku sajma hercegovačkih proizvoda „Herceg fest“, koji je svečano otvorio Staša Košarac, Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u BiH.

Prema riječima Košarca ovo je rezultat dobre politike gradskih struktura vlasti i ljudi koji se bave primarnom proizvodnjom, te da je ovo najbolja manifestacija da se pokaže šta se zajednički može uraditi.

- Veoma je važno obezbijediti tržište za proizvode koji su proizvedeni u BiH i na vanjskotrgovinskom planu, a raduju me iskoraci Agrarnog fonda i grada Trebinja kada je riječ o konceptu Hercegovačke kuće. Trebinje definitivno postaje sajamski grad i to je jedan od epiteta koji u narednom periodu treba da krasi Trebinje - istakao je Košarac.



Ulice Trebinja pune šetača - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Na ulicama Trebinja bio je prisutan i veliki broj turista, pa tako ovaj grad poprima sve više sliku od prije dvije godine. U bašti ispod stoljetnih platana tražilo se mijesto više, da bi se popila kafa ili neko od osvježavajućih pića.

Na gradskoj pijaci ponuda voća i povrća je bila dobra, baš kao i ponuda rezanog, ali i lončanica za balkone ili terase.

Kako je sve to izgledalo u centru Trebinja danas, više u galeriji koja slijedi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.