KORONAVIRUS

U BiH preminulo pet osoba, 26 novozaraženih

Novi slučajevi registrirani su u Srednjobosanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Zeničko-dobojskom, Posavskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo

A. J.

U FBiH analizirano 1.470 uzoraka

Foto: Avaz


U BiH je registrirano 26 novih slučajava zaraze, a preminulo je pet osoba. Oporavilo se 398 osoba.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u protekla 24 sata prijavljeno je 1.470 uzoraka, od kojih je 20 pozitivno na koronavirus.

Novi slučajevi registrirani su u Srednjobosanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Zeničko-dobojskom, Posavskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su tri nova smrtna ishoda iz prethodnog perioda (uneseni retroaktivno) i to po jedan iz Srednjobosanskog, Unsko-sanskog i Zeničko-dobojskog kantona.

U Rеpublici Srpskој u pоsljеdnja 24 sata tеstirаno jе 237 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а koronavirus je pоtvrđеn kоd dvije оsоbе.

Institutu zа јаvnо zdrаvstvо RS priјаvljеnа su dvа smrtnа slučаја kоd kојih је pоtvrđеnо prisustvо koronavirusа kоrоnа. U Rеpublici Srpskој pоd zdrаvstvеnim nаdzоrоm trеnutnо је 806 оsоbа.

U Distriktu Brčkom registrirana su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, od 148 analiza urađenih u posljednja 24 sata.Broj aktivnih slučajeva zaraze je 91, za tri više nego juče.Na dva kovid odjeljenja brčanske bolnice smješteno je devet pacijenata, od kojih jedan ima tešku kliničku sliku.

Više o temi Zavod za javno zdravstvo FBiH

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na