DANAŠNJI DNEVNI AVAZ

Medijska zajednica podržala "Avaz"

Donosimo reakcije Upravnog odbora Udruženja "BH novinari" i Vijeća za štampu BiH

Piše: Avaz.ba

29.6.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Medijska zajednica podržala "Avaz".

Direktor medija „Avaz-roto pressa“ Fadil Mandal i glavni urednik „Dnevnog avaza“ Fahir Karalić uputili su jučer pismo ambasadorima SAD, Velike Britanije, Njemačke, Francuske i Italije u Sarajevu, šefu Delegacije EU u BiH Johanu Satleru (Johann Sattler), relevantnim međunarodnim organizacijama, poput OHR-a i OSCE-a, Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH, Uredu za borbu protiv korupcije KS i novinarskim udruženjima u BiH povodom nečuvenog pokušaja zastrašivanja i finansijskog uništenja najvećeg dnevnog lista u BiH.

Donosimo reakcije Upravnog odbora Udruženja "BH novinari" i Vijeća za štampu BiH.

Pred članovima Prvostepene disciplinske komisije Visokog sudskog i tužilačkog vijeća  jučer je nastavljena glavna rasprava po disciplinskoj tužbi protiv glavne tužiteljice Državnog tužilaštva Gordane Tadić. Pročitajte šta je advokat Vlado Adamović poručio.

Komentar dana pisao je Alen Bajramović: Rušenje barijera.

Je li opasni delta soj stigao u BiH. Od pet uzoraka, četiri su uzeta od stranih državljana i jedan od državljanina BiH a svi su sumnjivi na novi delta soj.

Ličnost dana je Lejla Tanović: Dvostruki trijumf.

Pročitajte još jedan apsurd u režiji premijera FBiH Fadila Novalića: Federacija prodala trezorske zapise uz negativnu kamatu te su banke na svoju štetu posudile novac Novaliću.

Nakon višegodišnje simbolične naknade za eksploataciju, otkrivamo hoće li Hrvatska, umjesto 3,5, plaćati 8,5 miliona KM naknada za iskorištavanje Buškog jezera.

Naredne sedmice pred zastupnicima u Skupštini Kantona Sarajevo naći će se Izvještaj o radu Centra „Skenderija“ za 2018. godinu, a na čijem čelu je direktor Amer Kapo, kojem mandat istječe 31. avgusta 2024. Hoće li nakaradna politika kazniti i direktora Skenderije.

Na stranama Crne hronike čitajte o zastrašujućim paljevinama automobila i aktiviranja eksplozivnih naprava u Mostaru. Bili smo i na suđenje za ubistvo vlasnika “Sector Securityja” Slaviše Krunića.

Strane Sporta su u znaku Eura 2020. Najzanimljiviji duel osmine finala, koji će sigurno pobuditi najviše pažnje u cijeloj Evropi, bit će sudar Engleske i Njemačke. Jedno od najstarijih i najvećih fudbalskih rivalstava dobit će novo poglavlje danas (18) na Vembliju.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.