OPĆINSKI SUD SARAJEVO

Feraget nakon sastanka s Janjom Jovanović: "Avaz" postupio u skladu s odlukom Suda, nema osnova za izricanje sudskih penala

Prigovor ćemo uputiti pogotovo na visinu izrečenih penala, koji su potpuno nesrazmjerni svrsi koja se želi postići u ovakvoj situaciji, rekao nam je Feraget

Feraget i Jovanović: Pozitivan sastanak. Avaz

Piše: M. Aščić

29.6.2021

Advokatski tim „Avaz-roto pressa" jutros je održao sastanak s predsjednicom Općinskog suda u Sarajevu Janjom Jovanović povodom odluke ove pravosudne institucije kojom je „Avaz-roto pressu“ rješenjem sutkinje Mirsade Karahmetović s računa skinuto 212.000 KM nepostojećih sudskih penala.

Ovu informaciju potvrdio je danas za "Avazov" portal ugledni advokat Ifet Feraget, koji se pridružio advokatskom timu "Avaz-roto pressa".

- Na sastanku s predsjednicom Općinskog suda Sarajevo bili su prisutni i kolegica Almina Pilav i kolega Edin Šabanović. Mi smo u kratkim crtama izložili problematiku ovog slučaja i zahvalili predsjednici što nam je izašla ususret, imajući u vidu interes javnosti za rješavanje ovog slučaja. Kazali smo da ćemo u zakonskom roku podnijeti prigovor i osporiti mogućnost izricanja sudskih penala, s obzirom na to da je izvršenik postupio u skladu s odlukom Suda. Prigovor ćemo uputiti pogotovo na visinu izrečenih penala, koji su potpuno nesrazmjerni svrsi koja se želi postići u ovakvoj situaciji. S obzirom na sve to, smatramo da treba iskoristiti pravni put za rješavanje navedene situacije - rekao nam je Feraget.

Dodao je da će prigovor u zakonskom roku biti podnesen iz razloga nepostojanja osnova za izricanje sudskih penala, s obzirom na to da je izvršenik postupio u skladu sa sudskom odlukom.

 - Zatim, zbog povrede prava na imovinu i povrede prava na pravično suđenje - istakao je Feraget.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.