DAN POLICIJE FBIH

Čampara: Borite se protiv kriminala i korupcije, podjednako tretirajte svakog građanina BiH

Pozivam vas i da se slobodno, bez ikakvog straha od političke odmazde, još jače uhvatite u koštac s visokom korupcijom, napisao je Aljoša Čampara

Aljoša Čampara. Avaz

A. Ka.

1.7.2021

Danas se obilježava Dan policije u Federaciji Bosne i Hercegovine. Aljoša Čampara, federalni ministar unutrašnjih poslova, na Facebooku je uputio čestitku policajcima.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

- Upućujem iskrene čestitke svim pripadnicima policijskih snaga u povodu Dana policije u Federaciji BiH. O rezultatima vašeg predanog rada najbolje govori sigurnosna situacija u Federaciji BiH kao i brojni izazovi koje ste uspjeli, bez ikakvih poteškoća, savladati u proteklom periodu. Zahvaljujući vašem profesionalnom radu mi danas možemo konstatovati kako je stopa kriminaliteta u Federaciji BiH u padu kao i da se sve veći broj počinitelja krivičnih djela izvodi pred lice pravde. Pozivam vas da nastavite unapređivati znanja i vještine kako bi našim građanima omogućili stabilno i sigurno okruženje jer osjećaj sigurnosti kod građana najbolji je pokazatelj uspješnosti sigurnosnog sistema. Kao federalni ministar unutrašnjih poslova uvjeren sam da i trenutno imate dovoljno znanja, vještina i iskustva da svim građanima Bosne i Hercegovine pružite najveći stepen sigurnosti.


Posebno vas ohrabrujem da se borite protiv kriminala i korupcije te da podjednako tretirate svakog građanina Bosne i Hercegovine koji se ogriješi o zakone. Pozivam vas i da se slobodno, bez ikakvog straha od političke odmazde, još jače uhvatite u koštac s visokom korupcijom koja razara bh. društvo. U vašem operativnom radu ne smiju postojati nikakvi predsjednici, premijeri, ministri, direktori i političari već isključivo uzorni građani i počinitelji krivičnih djela. Pristup da je zakon iznad svakog pojedinca uvijek je imao i uvijek će imati moju bezrezervnu podršku – stoji u objavi Čampare.

Objava Čampare na Facebooku. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.