REAKCIJE

Mustafić: Izetbegović se poziva na opoziciju jer se deklarativno zalaže za građanski koncept BiH, a suštinski mu odgovara etnički model

Opozicija mora ultimativno otkloniti aparthejd ideje HDZ-a, naveo je Mustafić

Mustafić: Etnički model drži SDA u životu. Društvene mreže

Piše: A. J.

4.7.2021

Ugledni bh. reditelj Dino Mustafić oglasio se na Twitteru, nakon današnjih izjava lidera SDA Bakira Izetbegovića poslije sastanka s izaslanikom SAD za zapadni Balkan Metjuom Palmerom (Matthew).

- Izetbegović se poziva na opoziciju oko izmjena Izbornog zakona jer se kao deklarativno zalaže za građanski koncept, ali suštinski mu odgovara etnički model ustrojstva BiH koji njega lično kao i partiju SDA drži u životu. Opozicija mora ultimativno otkloniti aparthejd ideje HDZ-a - naveo je Mustafić.

Podsjećamo da je Izetbegović jutros nakon sastanka s Palmerom kazao kako smatra da je ključni sastanak koji će imati predstavnici međunarodne zajednice sa predstavnicima opozicionih stranaka te da će on usmjeriti dalje stvari, kada je u pitanju Dom naroda FBiH i izbor članova Predsjedništva BiH.


- Ono za šta oni budu spremni, sasvim sigurno će biti spremna i SDA. Potrebna nam je kooperativnost, dobra namjera od svih drugih stranaka koje čine parlamentarnu većinu - rekao je Izetbegović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.