NA SKALI OD 1 DO 5

Ako Konaković uđe u koaliciju sa SDA, bit će to veliko razočarenje

Naša stranka se širi, ima nezadovoljnih, ima pojedinačnih mišljenja, ima izazova oko koalicije u KS, kazao je

Srđan Mandić. Arhiv

A. K.

5.7.2021

Potpredsjednik Naše Stranke i načelnik Općine Centar Sarajevo, Srđan Mandić u gostovanju na N1 televiziji je govorio o kandidaturi za Predsjedništvo Naše stranke, stanju u ovoj stranci, ali i u odnosima u "Trojci".

Podsjetio je da je 2019. godine izabran za potpredsjednika na Kongresu Naše stranke, te da je na lokalnim izborima 2020. godine dobio povjerenje građana za načelnika i kazao je da mu je to veća obaveza.

- Ne bježim od kandidature, ali moj prioritet je Općina Centar - odgovorio je Mandić na pitanje o kandidaturi za Predsjedništvo Naše stranke.

Za Predraga Kojovića kaže da je dobro vodio stranku. 

- Naša stranka se širi, ima nezadovoljnih, ima pojedinačnih mišljenja, ima izazova oko koalicije u KS - naveo je Mandić, ali je opovrgao priču da u toj stranci postoje klanovi.

Upitan je koliko je uzdrmana Naša stranka na skali od 1 do 5.

Udrmana jeste. Nije petica, nego trojka - odgovorio je Mandić.

Smatra da se "Trojci" ukazuje historijska prilika.

- Nama se kao "Trojci" ukazuje historijska prilika, bili bismo politički idioti ako je zbog nesuglasica prokockamo - kazao je, podsjetivši na period 2000. – 2002. kada u Predsjedništvu BiH nisu sjedili članovi SDA i HDZ.

Istakao je kako bi doživio kao veliko razočarenje da lider NiP-a  Elmedin Konaković nakon izbora napravi koaliciju sa SDA, te da bi to osjetio kao prevaru i izdaju, ocijenivši da su do sada izgradili odnos pun povjerenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.