POTPREDSJEDNIK DNS-A

Jovičić pozvao Željku Cvijanović da pomogne narodu i podnese ostavku zbog nestručnosti i nerada

Ne idu mladi i cijele porodice iz Republike Srpske, jer im je ovdje dobro, kazao je

Radislav Jovičić i Željka Cvijanović. Avaz

A. K.

6.7.2021

Potpredsjednik DNS i predsjednik Gradskog odbora te stranke u Banjoj Luci, Radislav Jovičić smatra da su najnovije izjave predsjednice bh. entiteta Republika Srpska Željke Cvijanović samo potvrda njene nestručnosti, neupućenosti i nerada.

- Gospođa Cvijanović govori o tobože savršenim makroekonomskim pokazateljima, a svakodnevno “obijaju pragove” međunarodnih finansijskih institucija. Nevjerovatno zvuči, ali njima kredite ne daju više čak ni njihove stranačke banke što samo potvrđuje koliko imaju povjerenja u njih i u, nažalost, likvidnost Republike Srpske – poručuje Jovičić.


Odliv radne snage

On dalje pita predsjednicu Cvijanović o kakvim rezultatima na polju vakcinacije govori, kada je svima jasno da bez pomoći drugih zemalja, prije svih Srbije, građani Republike Srpske, nažalost ne bi imali priliku da vide vakcine.

– O kakvoj stabilnosti gospođa Cvijanović govori kada smo svjedoci svakodnevnog odliva radne snage. Ne idu mladi i cijele porodice iz Republike Srpske, jer im je ovdje dobro. Odlaze jer im je ugrožena egzistencija – smatra Jovičić.

Predsjednica Republike Srpske, kaže Jovičić, tvrdi da se bore sa stereotipima o krivici RS. Pa gdje su završili silni milioni za lobiranja, ko to zastupa interese Republike Srpske, ko su nam konzuli i ambasadori?


Uništena diplomatija

– I diplomatiju u Republici Srpskoj ste uništili, kao i sve drugo. Cvijanović kaže kako se bore protiv prenosa nadležnosti pa je pitam ko to prenosi nadležnosti sa Srpske nivo BiH? Кo sada želi da ukine instituciju predsjednika Republike Srpske, opozicija ili oni? – pita Jovičić, aludirajući na izjave lidera SNSD Milorada Dodika koji zastupa stav da se objedine funkcije predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH u jednoj osobi.

Prećutao sam Vam, dodaje Jovičić, izjavu da brinete o borcima i penzionerima, ali ovu nisam mogao.

– Brigu u borcima pokazali ste na vaskršnjoj pomoći koju borci još nisu dobili. Jedina pomoć ovom narodu koju Vi možete pružiti jeste da podnesete ostavku i nestanete sa političke scene Srpske, što će se svakako desiti vrlo brzo – navodi Jovičić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.