POSTROJAVANJE U NEZUKU

Sve spremno za 17. Marš mira

Komandant 28. divizije Armije RBiH Naser Orić kao i svake godine obratio se učesnicima Marša mira

Marš mira počinje sutra ujutru. E. Skokić

Piše: E. Skokić

7.7.2021

Postrojavanjem preživjelih pripadnika 28. divizije Armije RBiH u Nezuku na području Općine Sapna počeo je oficijelni dio 17. Marša mira koji počinje u četvrtak ujutro sa pomenute lokacije, a završava 10. jula u Memorijalnom centru Potočari.

- Sve što je bilo potrebno mi smo izanalizirali proteklih dana. Sve je spremno za 17. Marš mira. Kulturom sjećanja mladi trebaju praviti prepreke negatorima genocida – istakao je Zulfo Salihović, predsjednik pododbora za organizaciju Marša mira.

Učesnici će prepješačiti 110 kilometara. E. Skokić

Komandant 28. divizije Armije RBiH Naser Orić kao i svake godine obratio se učesnicima Marša mira, a i ujutro će biti na čelu kolone u kojoj će biti između 2.500 i 3.000 ljudi iz svih dijelova BiH, ali i iz inostranstva.

- S jedne strane sam ogorčen, a s jedne strane sam i ponosan na pripadnike 28. divizije koji su pješačili 110 kilometara i došli do slobodne teritorije, a pri tom su bili izloženi konstantnim dejstvom neprijateljskih snaga koji su koristili i bojne otrove. To nije uspjela ni jedna armije svijeta i zato sam ponosan na svoje saborce – kazao je Naser Orić.

Ove godine Marš mira je vraćen na prijašnje trase. E. Skokić

Prošle godine zbog pandemije koronavirusa Marš mira je održan, ali su bile promijenjene dionice pješačenja. Ove godine Marš mira je vraćen na prijašnje trase, a učesnici će prepješačiti 110 kilometara. Prvi dan pješačit će se na dionici od Nezuka do Liplja.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.