POSTROJAVANJE U NEZUKU

Sve spremno za 17. Marš mira

Komandant 28. divizije Armije RBiH Naser Orić kao i svake godine obratio se učesnicima Marša mira

E. Skokić

Marš mira počinje sutra ujutru

Foto: E. Skokić


Postrojavanjem preživjelih pripadnika 28. divizije Armije RBiH u Nezuku na području Općine Sapna počeo je oficijelni dio 17. Marša mira koji počinje u četvrtak ujutro sa pomenute lokacije, a završava 10. jula u Memorijalnom centru Potočari.

- Sve što je bilo potrebno mi smo izanalizirali proteklih dana. Sve je spremno za 17. Marš mira. Kulturom sjećanja mladi trebaju praviti prepreke negatorima genocida – istakao je Zulfo Salihović, predsjednik pododbora za organizaciju Marša mira.

  • Učesnici će prepješačiti 110 kilometara

    Učesnici će prepješačiti 110 kilometara

    Foto: E. Skokić


Komandant 28. divizije Armije RBiH Naser Orić kao i svake godine obratio se učesnicima Marša mira, a i ujutro će biti na čelu kolone u kojoj će biti između 2.500 i 3.000 ljudi iz svih dijelova BiH, ali i iz inostranstva.

- S jedne strane sam ogorčen, a s jedne strane sam i ponosan na pripadnike 28. divizije koji su pješačili 110 kilometara i došli do slobodne teritorije, a pri tom su bili izloženi konstantnim dejstvom neprijateljskih snaga koji su koristili i bojne otrove. To nije uspjela ni jedna armije svijeta i zato sam ponosan na svoje saborce – kazao je Naser Orić.

  • Ove godine Marš mira je vraćen na prijašnje trase

    Ove godine Marš mira je vraćen na prijašnje trase

    Foto: E. Skokić


Prošle godine zbog pandemije koronavirusa Marš mira je održan, ali su bile promijenjene dionice pješačenja. Ove godine Marš mira je vraćen na prijašnje trase, a učesnici će prepješačiti 110 kilometara. Prvi dan pješačit će se na dionici od Nezuka do Liplja.

Više o temi Marš mira

CRVENI KRIŽ TK
Ovo nemojte nikako raditi na Maršu mira
NA VRH

Podijeli članak na