NA LICU MJESTA

Više stotina biciklista, maratonaca i motociklista stiglo je u Potočare: I ove godine pod istim motom "da se ne zaboravi i ne ponovi"

Obilježavanje 26. godišnjice genocida u Srebrenici

Piše: E. D. A.

10.7.2021

Dolazak motociklista u Potočare - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dolazak biciklista u Potočare - Avaz
+14

Više od 200 maratonaca, biciklista i motociklista, iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, stiglo je oko 18:00 sati u Potočare kako bi sutra odali počast žrtvama genocida i prisustvovali obilježavanju 26. godišnjice genocida u Srebrenici.

Maratonci i biciklisti krenuli su u četvrtak 8. jula iz Bihaća na 17. Biciklistički maraton „Bihać-Srebrenica“. Zbog trenutne epidemiološke situacije, broj učesnika u odnosu na prethodnu godinu je smanjen.

Maraton je sadržajan sa više etapa – Prva etapa bila je Bihać-Jajce, dužine oko 150 km, druga etapa se odnosi na Jajce-Sarajevo i treća iz Sarajeva do Potočara.

Članovi atletskog i rekreativnog kluba „Banovići“ krenuli su također na svoj prvi Super maraton „Banovići-Srebrenica“ u dužini od 136 kilometara. Na ovaj način i istrajnom borbom da pređu dug put, žele obilježiti tužnu godišnjicu.

Među brojnim učesnicima Međunarodnog moto maratona „Srebrenica“ , koji se ove godine održava pod istim motom kao i prethodnih godina „Da se ne zaboravi i ne ponovi“, su i motoristi iz Bosne i Hercegovine, ali i šire. Isti su danas krenuli sa Ilidže, a onda su nakon formiranja kolona uz policijsku pratnju i „Srebrenički inferno“ prošli sarajevskim cestama i nastavili put prema Memorijalnom centru Potočari.

Podsjećamo, u mezarju Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari sutra, 11. jula ove godine, bit će ukopani posmrtni ostaci još 19 žrtava genocida počinjenog 1995. godine u Srebrenici.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.