OAZA MIRA

"Švapska ada" idealna za osvježenje i sportski ribolov

Zaštitni znak predstavlja pitomi labud koji vrlo brzo uspostavlja prisan odnos i prijateljstvo sa kupačima i ribolovcima

"Švapska ada" je sastavljena od više vještačkih jezera nastalih eksploatacijom šljunka. Lj. Ljubojević

Piše: Lj. Lj.

14.7.2021

Zahvaljujući upornosti i entuzijazmu članova Sportskog ribolovačkog udruženja “Riba”, na čelu sa predsjednikom udruženja Miodragom Đukićem, Bijeljinci imaju još jedno idealno mjesto za sportski ribolov, porodični odmor i rekreaciju. 

Petnaestak kilometara od Bijeljine udaljen je sportski ribolovački revir “Švapska ada”, ukupne površine oko 22,5 hektara, sastavljen od više vještačkih jezera nastalih eksploatacijom šljunka.

Na ovoj maloj oazi mira ovih dana mogu se vidjeti i ribolovci i kupači koji uživaju u čistoj jezerskoj vodi “Švapske ade”. Ovih dana “Švapska ada” bit će poribljena šaranom i babuškom, tako da će u dogledno vrijeme sportski ribolovci imati priliku i za organizovanje većih regionalnih takmičenja. Do sada je u uređenje ovog izletišta investirano više od 120.000 KM, a predviđena je izgradnja sportskih terena za mali fudbal i odbojku na pijesku.

Zaštitni znak Švapske ade je pitomi labud koji vrlo brzo uspostavlja prisan odnos i prijateljstvo sa kupačima i ribolovcima, ne plašeći se da im mrvice hljeba uzima direktno iz ruku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.