POTPISAN PROTOKOL

Općina Centar donirala 100 hiljada KM Općoj bolnici

Vršit će se rekonstrukcija i adaptacija prostora Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo

Ismet Gavrankapetanović i Srđan Mandić. Općina Centar

A. K.

15.7.2021

Na osnovu zahtjeva Javne ustanove Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" za donaciju, Općina Centar je izdvojila 100 hiljada maraka za ovu zdravstvenu ustanovu.

Kako je saopćeno iz Općine Centar, sredstva su izdvojena za rekonstrukciju i adaptaciju prostora Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

Tim povodom su načelnik Općine Centar Srđan Mandić, dopredsjedavajuća Vijeća Ira Adilagić i vijećnik Jasmin Ademović ugostili direktora Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš“, a ovom prilikom potpisan je protokol o realizaciji transfera navedenih sredstava.

Potpisan protokol o realizaciji transfera sredstava. Općina Centar

Direktor Ismet Gavrankapetanović se zahvalio načelniku Srđanu Mandiću i Općinskom vijeću na podršci.

- Mi imamo veliki prostor koji nije bio adekvatan i koji od 70-ih godina nije rekonstruisan. Mnogo nam znači ova podrška zahvaljujući kojoj ćemo uveliko podići kvalitet zdravstvene zaštite trudnicama, porodiljama i ostalim pacijentima - naglasio je direktor Gavrankapetanović.

Načelnik Mandić je istakao da će Općina Centar nastaviti podršku zdravstvenom sistemu u skladu sa finansijskim mogućnostima.

- Pogotovo u uslovima pandemije nametnula se potreba za podrškom zdravstvenom sistemu. Općina Centar će u skladu sa mogućnostima nastaviti pomagati, ne samo ovu zdravstvenu ustanovu, nego i ostale - kazao je načelnik Mandić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.