DANAŠNJI DNEVNI AVAZ

Danas odluka za Osmicu

Sudu BiH predloženo određivanje jednomjesečnog pritvora za uhapšenog direktora Obavještajno-sigurnosne agencije Osmana Mehmedagića

Piše: Avaz.ba

16.7.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Danas odluka za Osmicu.

Žestok udar na Tužilaštvo BiH i tužioca Olega Čavku. Sudu BiH predloženo određivanje jednomjesečnog pritvora za uhapšenog direktora Obavještajno-sigurnosne agencije Osmana Mehmedagića. Zašto je zatraženo izuzeće sutkinje Kosović.

Komentar dana napisao je Edin Skokić: Poljoprivrednik na koljenima.

Izvještaj s ročišta za produženje pritvora optuženima u “Slučaju Memić”: Mutap je učestvovao u svakom koraku zataškavanja ubistva. Tužilac Ćazim Hasanspahić predložio da se za 15 dana produži pritvor Zijadu Mutapu, Alisi Mutap-Ramić, Hasanu Dupovcu, Josipu Bariću i Muameru Ožegoviću.

Profesor Gordan Lauc, član Naučnog vijeća Hrvatske, govori za “Dnevni avaz” o delta soju koronavirusa i upozorava da će on postati dominantan. Čini se da se brže širi, ali da u isto vrijeme ima dosta blaže simptome, no niti u jednu od te dvije tvrdnje ne možemo biti sigurni, navodi ovaj stručnjak.

Ličnost dana je Stjepan Lončar: Napunio kasu Rijeke.

Nakon što su građani izašli na ulice i zahtijevali, vlada Kube donijela odluku da se ukidaju restrikcije na unesenu hranu i lijekove.

Apsurdi – Šta pokazuju podaci Federalnog zavoda za statistiku: Vlast tvrdi da je FBiH od 2018. dobila 400.000 radnika?!

Israživanja američke organizacije “World population review”: Bosanci i Hercegovci su 13. najnaoružanija nacija u svijetu, a stručnjaci upozoravaju da je broj ilegalnog naoružanja daleko je veći od onog legalnog.

Sezona obećava: U Bosanskoj dolini piramida očekuje se 100.000 gostiju.

Nakon još jednog toplotnog vala, meteorolozi najavljuju osvježenje za vikend. Očekuju nas niže temperature, ali i pljuskovi. Pročitajte do kad će ova promjena trajati.

Reakcije: Nakon što je resorna ministrica u Vladi Kantona Sarajevo izjavila da neće biti dovoljno novca za sve s liste čekanja, Zvonko Marić, šef Kluba zastupnika Saveza za bolju budućnost BiH u Skupštini KS, je poručio - Nijedno dijete ne smije ostati bez subvencije za bora vak u vrtiću.

Ekipa “Avaza” na licu mjesta: Gorjela kuća u sarajevskom naselju Hrasno, a vatrogasci u posljednji tren izvukli djecu iz plamena.

Donosimo i izvještaj sa suđenja krim-tehničarima u Banjoj Luci u “Slučaju Dragičević”. Pročitajte zašto je odbrana zatražila izuzeće tužioca Dalibora Vreće.

Ekološka katastrofa u Prnjavoru zbog velikih vrućina i ljudskog nemara - Mrtve ribe plutaju ribnjakom.

Na Sveznadaru provjerite koje vas namirnice mogu zaštititi od koronavirusa, kao i na koji način možete znati da li vam srce radi kako bi trebalo.

Kantautor i pjevač Dženan Lončarević započeo ljetnu turneju - Muzikom liječimo ljude.

Sport: Anđelka Radišković, odbojkaška reprezentativka BiH, poručila: Nismo tim za potcijeniti. Radišković je bila jedan od aduta prve postave ženske odbojkaške reprezentacije BiH u prethodnim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i Srebrenoj ligi. Od nje se slično očekuje i na Evropskom prvenstvu.

Sergej Jakirović, šef stručnog štaba Zrinjskog, optimist je pred start nove premijerligaške sezone koju „Plemići“ otvaraju u nedjelju na Pecari. Pročitajte šta je poručio u izjavi za “Avaz”.

Legendarni Arjen Roben (Robben) oprostio se od fudbala, a ovog puta kaže da je odluka definitivna.

Našim čitaocima danas poklanjamo prilog “TV Extra”.

Današnje printano izdanju čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.