PODRŠKA

Građani i saborci ispred Suda BiH podržali komandanta Dragana Vikića

Samir Čajić Čaja, Vikićev specijalac, razočaran iskazom Avde Hebiba

Piše: A. Č.

16.7.2021

Podrška Draganu Vikiću. Facebook

U Sudu Bosne i Hercegovine danas je nastavljeno suđenje Draganu Vikiću, bivšem komandantu Specijalne jedinice i komandantu Jedinice rezervnog sastava, a na kojem je kao svjedok saslušan nekadašnji pomoćnik ministra unutrašnjih poslova RBiH Avdo Hebib, koji je bio prijedlog odbrane drugooptuženog Jusufa Pušine.

Nakon ročišta, grupa građana dočekala je komandanta Vikića ispred Suda BiH.

Kako je Samir Čajić Čaja, Vikićev specijalac, veteran Odbrambeno-oslobodilačkog rata, objavio na Facebooku građani su došli ratnom komandantu "pružiti podršku".

S druge strane, Čajić je razočaran iskazom Hebiba, koji je tvrdio da "nije imao nadležnost nad Specijalnom jedinicom MUP RBiH".

- Potpuno sam razočaran saznanjem i iskazom Avde Hebiba kako nije imao nadležnost nad SJMUP RBIH kao pomoćnik ministra i da je bio nadreden Odredu za specijalne namjene, a imao je sigurno i to tvrdim jer je to bila moja radna kuća...

...nisam znao do danas, kada je svjedočio bivši pom oćnik ministra za policiju Avdo Hebib, da smo izgleda vodili privatan odbrambeni rat.

Neka se stide i srame pojedini predstavnici i rukovodioci RSUP-a iz početka 1992. Naime, dokaze izvodi drugooptuženi Jusuf Pušina i moram reći da smo suočeni sa notornim neistinama, bježanju od funkcionalne odgovornosti i njihovom instruiranju svjedoka da se iznose pogrešne činjenice i neistina kojom se šteti ugledu i djelima komandanta Dragana Vikića.

Svjedočim da su rukovodioci i nadležni za zakonit rad naše SJMUP RBIH bili i Avdo Hebib i Jusuf Pušina.

Oni to negiraju da su bili. Poražavajuće i razočaravajuće je ovo sve!!!

Zbog toga sam stekao mišljenje da smo vodili privatni odbrambeni rat 1992.

Pozitivna dešavanja su ta da je grupa građana dočekala ispred Suda Komandanta Vikića kojom prilikom su mu pruzili ljudsku podršku. Hvala im.

Moram istaći odličnu pravnu borbu naše advokatice Adna Dobojlić. Mi smo davno odabrali pravu stranu - napisao je Čejić na Facebooku.

Status Samira Čajića. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.