SAOPĆENJE

Radončić dobio četvrtu presudu protiv Muslimovića

Muslimović je obavezan na isplatu naknade štete u iznosu od 2.000 KM te troškova postupka od 678, 44 KM kao i da izreku presude objavi u magazinu "Stav" i na web-portalu Stav.ba

Piše: A. Jamaković

19.7.2021

Muslimović: Iznosio klevete. Avaz

Općinski sud u Sarajevu donio je presudu u predmetu broj: 65 0 P 691714 18 P kojom je prihvatio tužbu Fahrudina Radončića protiv Fikreta Muslimovića zbog kleveta koje je o njemu iznosio u turskom magazinu "Stav" i u Centralnom Dnevniku Face TV-a u 2017. godini.

Muslimović je obavezan na isplatu naknade štete u iznosu od 2.000 KM te troškova postupka od 678, 44 KM kao i da izreku presude objavi u magazinu "Stav" i na web-portalu Stav.ba.

Ovo je četvrta presuda koju je predsjednik SBB-a BiH dobio protiv Fikreta Muslimovića koji je o njemu iznosio laži u medijima i pamfletima koje je sam pisao.


Presuda Općinskog Suda u Sarajevu. Faksimil

Nedavno je Šejla Turković, supruga osuđenog kriminalca Zijada Turkovića, na jednoj beogradskoj televiziji izjavila kako je stvarni autor knjiga koje je objavljivao kontroverzni Armin Cibra upravo Fikret Muslimović zbog čega će Radončić pokrenuti nove sudske postupke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.