BAJRAM U BIJELJINI

Samir ef. Camić: Moramo se malo više žrtvovati jedni za druge

Moja poruka je da se svi maksimalno potrudimo i da damo svoj doprinos kako bismo svi mi stekli sreću i zadovoljstvo u svakodnevnom životu, kazao je

Lj. Lj.

20.7.2021

Prepuna Sultan Sulejmanova džamija - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Klanjanjem bajram-namaza u prepunoj Sultan Sulejmanovoj džamiji u Bijeljini, koji je predvodio Samir efendija Camić, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Bijeljina, dočekan je Kurban-bajram u Bijeljini. Uz molitvu, Kurban-bajram dočekan je i u Janji i na području opština Ugljevik i Lopare.

U svojoj poruci vjernicima, Samir efendija Camić naglasio je istrajnost u vjeri, njegovanje sloge i međusobnog poštovanja među ljudima.

- Danas, na prvi dan Kurban-bajrama, vidim među našim vjernicima, džematlijama, za razliku od prošlog Kurban Bajrama, da je stiglo puno naših džematlija iz dijaspore, što nas raduje. Raduje nas činjenica da se korona postepeno suzbija, ljudi su otvoreniji, zadovoljniji i život postaje podnošljiviji. Vjerujem da ćemo iz svega ovoga izvući pouku, da se još više brinemo za svoje i za zdravlje drugih. Na ovaj dan žrtvujemo kurbane u ime dragog Boga, te je i to poruka svima nama da se moramo malo više žrtvovati jedni za druge na putu uspjeha. Moja poruka je da se svi maksimalno potrudimo i da damo svoj doprinos kako bismo svi mi stekli sreću i zadovoljstvo u svakodnevnom životu - poručio je Samir efendija Camić.

 Povodom Kurban-bajrama, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović uputio je čestitiku Islamskoj zajednici i svim građanima Bijeljine islamske vjere, uz želju da dani Bajrama proteknu u znaku radosti i napretka svake vrste.

- Praznični dani su vrijeme okupljanja porodice i prijatelja i zato vjerujem da će i ovaj bajram doprinijeti međusobnom upoznavanju, zbližavanju i poštovanju bogatstva različitosti i tradicija koje život u Bijeljini i Semberiji čine boljim i ljepšim. Uz želju da ovaj i naredne Bajrame proslavljate u sreći, miru i zdravlju, još jednom čestitam ovaj veliki praznik svim sugrađanima koji ga proslavljaju i obilježavaju - navedeno je u čestitki gradonačelnika Bijeljine. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.