ŠTA SU SLAVILI

Nakon puštanja iz pritvora Alise i Zijada Mutapa, organizirana fešta u Hadžićima

Sud BiH potvrdio je jutros optužnicu u predmetu Dženan Memić

E. Trako

Alisa Mutap je kobne noći bila sa Dženanom Memićem

Foto: Avaz


Sud Bosne i Hercegovine prošlog petka ukinuo je pritvor optuženim za prikrivanje dokaza u predmetu “Dženan Memić”, ali im je zabranio napuštanje mjesta boravka. Zijadu Mutapu, Hasanu Dupovcu, Alisi Ramić (Mutap), Josipu Bariću i Muameru Ožegoviću sud je odredio i zabranu sastajanja s drugim osobama i obavezno javljanje nadležnom državnom organu.

Kako nezvanično saznaje portal "Avaza", dan poslije, u Hadžićima je organizirana fešta na kojoj se slavio izlazak iz pritvora Zijada i Alise Mutap. 

Inače, na ročištu u četvrtak Alisa se požalila da pet godina trpi medijski linč.

Podsjetimo, Sud BiH potvrdio je jutros optužnicu u predmetu Dženan Memić u kojem su optuženi Alisa Mutap, njen otac Zijad, policajci Hasan Dupovac i Josip Barić te Muamer Ožegović, uposlenik hotela "Crystal" na Ilidži.  

Optužnicom Tužilaštva Bosne i Hercegovine oni se terete da su 8. februara 2016. godine pristupili skupini za organizirani kriminal, koju je formirao Zijad Mutap i drugi, a koja je nastala s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede, usljed kojih je 15. februara 2016. godine preminuo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na