ODRŽANO ROČIŠTE

Tužilaštvo traži da Sud BiH osudi Alisu Mutap

Ćazim je kazao da zna da će Apelacionom vijeće presudu zasnivati na dokazima i da je to jedini način da se optuženi proglase krivim

Zijad i Alisa Mutao tokom današnjeg dolaska u sud. B. Cerić

5.7.2023

Tužioci Ćazim Hasanspahić i Dubravko Čampara u završnoj riječi tokom današnjeg suđenja u Sudu BiH za slučaj „Dženan Memić“ zatražili su da se optuženi proglase krivim i najstrožije kazne za organizirani kriminal, pomoć nakon počinjenog krivičnog djela, davanje lažnog iskaza i sprječavanje dokazivanja.

Hasanspahić je naveo da je u toku postupka saslušao 65 svjedoka sa dr. Kemalom Dizdarevićem kao 66 svjedokom.

Hasanspahić je citirao Abrahama Linkolna, kazavši „da ne možemo pobjeći od odgovornosti sutrašnjice izbjegavajući današnjost“.

Ćazim je kazao da zna da će Apelacionom vijeće presudu zasnivati na dokazima i da je to jedini način da se optuženi proglase krivim.

Hasanspahić je dodao da Tužilaštvo smatra da je Zijad Mutap osnovao ovu organiziranu grupu čiji je cilj bio da se prikriju dokazi o ubistvu Dženana Memića i istraga odvede u drugom pravcu.

Pripadnici grupe su postali policajci i to ono koji su trebali pomoći u rasvjetljavanju.

Inače danas je završnu riječ dao i advokat Kadrija Kolić koji zastupa Josipa Barića i koji je naveo da je jedina moguća odluka a to je oslobađaju presuda.

Za sutra je planirano da završne riječi iznesu odbrane drugih optuženih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.