SUD BIH

Sa početkom u 9 sati: Danas izricanje presude u predmetu "Dženan Memić"

Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović terete se da su djelovali kao organizirana kriminalna grupa s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede

Ročište za objavu presude će biti dostupno javnosti. Avaz

H. J. I.

24.11.2022

Sud Bosne i Hercegovine izreći će danas u 9 sati presudu u predmetu Zijad Mutap i dr. u kojem se optuženi Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović.

Oni se, između ostalog, terete da su djelovali kao organizirana kriminalna grupa s ciljem prikrivanja dokaza o načinu na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život 8. februara 2016. godine, uslijed kojih povreda je preminuo.


Prema optužnici, oni su prikrivanjem dokaza i počinitelja, fingiranjem dokaza, prikrivanjem činjenica koje su im poznate, poduzimali radnje s ciljem prikrivanja stvarnog načina na koji je Dženan Memić zadobio teške tjelesne povrede opasne po život.

Ročište za objavu presude će biti dostupno javnosti pristupom preko linka: https://youtu.be/j6pnhaq824Y. Ovaj link će biti dostupan i na web-stranici Suda, saopćeno je iz Suda Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, iz grupe "Pravda za Dženana" objavili su upute na Facebooku za sve one koji žele prisustvovati presudi. 


- Dragi ljudi, izricanju presude sutra u 9 sati u Sudu BiH možete prisustvovati, a za to je potrebno da sa sobom ponesete važeći lični dokument. Preporučljivo je da se dođe ranije.

Također, molimo sve vas koji ćete doći, da se prije tj. u toku izricanja presude ne zadržavate u predjelu ulaza u Sud, te da slijedite upute osoblja, kako ne bi došlo do ometanja rada suda.

Muriz Memić će se svakako obratiti nakon izricanja presude i medijima i građanima. Hvala još jednom na podršci, kakva god presuda bude - samo neka bude pravda! Neka bude pravda, makar propao svijet - navedeno je na Facebook stranici "Pravda za Dženana Memića".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.