SMIJENJENI DIREKTOR HITNE

Adem Zalihić je član SDA još od 2018. godine

Odgovarao je na pitanja Mahira Devića, Mirze Čelika, Jasmina Terovića, Avde Vatrića i Adema Zolja i odluka je jednoglasno usvojena

Fu. M. / N1

Adem Zalihić imao i člansku karticu SDA

Foto: Avaz


Direktor Hitne pomoći KS Adem Zalihić jučer je izjavio da će uskoro postati zvanično član Stranke demokratske akcije (SDA).

Ipak, kako navodi N1, Zalihić je član SDA još od 2018. godine te dostavili dokumentaciju.

N1 je dostavljen i zapisnik sjednice Kadrovske komisije Kantonalnog odbora SDA održane 19. aprila 2018. godine na kojoj je Zalihić imao intervju pred članovima ove Komisije jer je predložen za funkciju direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS.

  • Zapisnik sjednice Kadrovske komisije Kantonalnog odbora SDA

    Zapisnik sjednice Kadrovske komisije Kantonalnog odbora SDA

    Foto: N1


Na tu funkciju ga je predložila Grupa za zdravstvo Savjeta KO i OO SDA Centar. Odgovarao je na pitanja Mahira Devića, Mirze Čelika, Jasmina Terovića, Avde Vatrića i Adema Zolja i odluka je jednoglasno usvojena.

Navodi se i kako je Zalihić predložen na ovu funkciju kao član SDA, a ne kao nestranački kadar. U prilog tome dostavili su i njegovu člansku karticu.

  • Članska kartica

    Članska kartica

    Foto: N1


Zalihić je jučer izjavio kako se druži s političarima iz SDA zato što tu stranku smatra “najdržavotvornijom strankom”, a nakon toga je “otkrio” kako će ”vrlo brzo postati zvanično član SDA”.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na