RAZMJENA INFORMACIJA

Sastanak direktora graničnih policija država EU i Balkana

Videokonferencija je održana s ciljem razmjene informacija o izazovima nezakonitih migracija i organiziranog prekograničnog kriminala na najvišoj stručnoj razini

E. T.

S današnjeg sastanka

Foto: GP BiH


Videokonferencija direktora graničnih policija država EU i Balkana održana je danas na inicijativu predsjednika Savezne policije Dr. Dietera Romanna, a u ime Granične policije BiH prisustvovao je direktor Granične policije BiH Zoran Galić, pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Dragan Kulić i načelnik Uprave za operacije Veljko Lazić.

Videokonferencija je održana s ciljem razmjene informacija o izazovima nezakonitih migracija i organiziranog prekograničnog kriminala na najvišoj stručnoj razini. 

Na videokonferenciji su razmijenjeni podaci i informacije u pogledu poduzimanja mjera u vezi s nezakonitim migracijama i učinkovitije zaštite državnih granica. Ravnatelj Galić je istaknuo da Granična policija BiH kontinuirano poduzima mjere i aktivnosti u borbi protiv nezakonitih migracija: „Migrantska kriza je globalni problem i potrebno je kontinuirano poduzimati mjere kako bi se spriječili nezakoniti prelasci državne granice. 

Od početka 2021. godine, pripadnici Granične policije BiH odvratili su više od 3 600 osoba od pokušaja nezakonitog prelaska državne granice. Granična policija BiH od samog početka migrantske krize preraspoređuje kadrovske kapacitete te angažira policijske službenike iz drugih policijskih agencija na dijelove granice gdje je najveći migracijski pritisak te obavlja pojačan nadzor državne granice.“

Granična policija BiH maksimalno je otvorena za suradnju i poduzimanje svih mjera iz svoje nadležnosti. Aktivna suradnja i koordinacija s policijskim agencijama susjednih zemalja je ključna u rješavanju migrantske krize.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na