DANAŠNJI DNEVNI AVAZ

Korupcija koči investicije

BiH je među najmanje atraktivnim poslovnim okruženjima u jugoistočnoj Evropi, zaključeno u najnovijem izvještaju američkog Stejt departmenta

Piše: Avaz.ba

23.7.2021

Današnja naslovnica Dnevnog avaza. Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Korupcija koči investicije.

Bosna i Hercegovina je otvorena za strana ulaganja, ali, da bi uspjeli, investitori moraju prevladati endemsku korupciju, složeni pravni okvir i vladine strukture, netransparentne poslovne procedure, nedovoljnu zaštitu imovinskih prava i slab pravosudni sistem. Zaključak je to najnovijeg izvještaja američkog Stejt departmenta o investicijskoj klimi u BiH.

“Avaz” na licu mjesta – Neopisiva tuga, hiljade ljudi na dženazi tragično stradalim mladićima u stravičnoj saobraćajnoj nesreći. Begov Han posljednji put je ispratio tri sina jedinca.

Naša tema - Konfuzija s propisima za putovanja i za vakcinisane građane, pravila se znaju mijenjati i po nekoliko puta u danu. Svaka zemlja ima svoju uredbu i svakako traže PCR ili antigenski test.

Komentar dana napisao je Erdin Halimić: Cilj ne opravdava sredstvo.

Nove prognoze meteorologa: Nakon kratkotrajnog osvježenja stiže četvrti toplotni val. Ponovo nas očekuju temperature i do +40. Pročitajte do kada će se takvo vrijeme zadržati.

Ličnost dana je Damir Džumhur: Podsjetio na najbolje dane.

Na stranam Globusa donosimo: Nezapamćeno nevrijeme u Kini, poplave i bujice nosile sve pred sobom. Stradalo 30 osoba, a ugroženo više od milion ljudi.

Koronavirus bjesni u Indiji - Više od 40.000 zaraženih u jednom danu.

“Avaz” saznaje”: Uprava za inspekcijske poslove KS započela s dodatnim provjerama o školovanju direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović u Hrvatskoj, iz Zagreba zatražili sve informacije.

Analiza: HDZ-ov prijedlog Izbornog zakona sadrži mnoge kontroverze - Kakva je razlika između Hrvata iz A i Hrvata iz B područja?

Sjećanje na srebreničku majku Hatidžu Mehmedović, koja je preminula prije tri godine. Ova dostojanstvena heroina primjer je kako čovjek nakon pregoleme patnje i stradanja može sačuvati zdrav um i srce otvoreno za sve ljude, kaže glavni imam u Srebrenici Damir ef. Peštalić.

Godišnjica najvećeg graditeljskog poduhvata u poslijeratnoj BiH - Na današnji dan prije 17 godina Stari most u Mostaru ponovo se izdignuo nad Neretvom.

U rubrici Sarajevski kanton čitajte: Direktor Hitne pomoći u centru pažnje nakon najavljene smjene - Tužilaštvo KS vodi istragu protiv Adema Zalihića. Treba ispitati imenovanja, javne nabavke, plaćanje školarine za sebe, polaganja za A-kategoriju…

Crna hronika: Ni nakon dvodnevne potrage, ronioci nisu uspjeli naći tijelo 28-godišnjaka u dubinama jezera kod Hidroelektrane (HE) Mostar.

Advokat Ifet Feraget uoči današnjeg ročišta u Vrhovnom sudu FBiH u slučaju “Dženan Memić”: Ovo je za pravosuđe sramota od koje se ne mogu nikad oprati.

Na stranama Panorame donosimo zanimljivu priču iz Bijeljine, gdje komunalnoj inspekciji pristižu i brojne komične žalbe građana. Ko se žalio na kukurikanje pijetla u ranim jutarnjim satima?

Očajni stanovnici Osječana kod Goražda traže pomoć, vukovi im ove godine usmrtili stado ovaca.

Na Sveznadaru pročitajte kako hormoni utječu na jutarnji obrok i koji su razlozi zbog kojih ne osjećate glad.

Jet set: Poznate dame pucaju od samopouzdanja i bez kompleksa se fotografiraju u bikinijima. Godine im ništa ne mogu.

Sport: Konferencijska liga: Mostarci savladali favorizirane Atinjane - ’Rođeni’ nastavili evropsku bajku, a golove za bh. predstavnika postigli su Pršeš i Zajmović.

Danas je svečana ceremonija otvaranja OI 2020 U Tokiju. Organizacijsko tijelo Olimpijskih igara dan pred početak je razriješilo je Kentara Kobajašija (Kobayashi) s pozicije direktora tima koji je režirao svečanost otvorenja, ali i zatvaranja Igara, zbog iznošenja antisemitskih šala u prošlosti.

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine koju očekuju pripreme uoči Evropskog prvenstva, okupila se u srijedu na Ilidži, a selektor Stevan Ljubičić za “Avaz” kaže: Atmosfera nakon okupljanja je šampionska!

Našim čitaocima danas poklanjamo prilog “TV Extra”.

Današnje printano izdanju čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku:https://avaz.pressreader.com/


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.